Vali Konağı önündeki oturma eylemi - - Son Dakika
Güncel

Vali Konağı önündeki oturma eylemi -

Vali Konağı önündeki oturma eylemi -

Kırklareli'ndeki İstasyon Caddesi üzerine Atatürk resimleri ve panoları asılmak istendiği ancak Valiliğin polis tarafından bu düzenlemeyi engellediği iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

13.08.2014 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'ndeki İstasyon Caddesi üzerine Atatürk resimleri ve panoları asılmak istendiği ancak Valiliğin polis tarafından bu düzenlemeyi engellediği iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kırklareli Belediyesi tarafından Karakaş Mahallesi İstasyon Caddesi'ne, belediye meclis kararıyla ticari amaçlı tek tip satış noktaları yapılmak istendiği belirtildi.

Caddenin halkın yoğun ilgi gösterdiği, günün her saatinde yürüyüş yapılabilen, kamunun ortak kullanımında olan trafiğe kapalı bir alan olduğu ve yol üzerinde okullar bulunduğu ifade edilen açıklamada, cadde üzerinde bu şekilde ticari amaçlı oluşturulacak yapıların halkın caddeyi bütün genişliğiyle kullanmasına engel olacağı vurgulandı.

Birkaç kişinin ticari faaliyetten elde edeceği kar uğruna caddenin bütünlüğü bozularak kamunun çıkarlarına aykırı hareket edildiği, buradan belediyece özel çıkarların kamusal çıkarların üstünde tutulduğunun ortaya çıktığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından basın yoluyla kamuoyu ve sosyal medyada yapılan açıklamada, İstasyon Caddesi üzerine Atatürk resimleri ve panoları asılmak istendiği ancak Valiliğimiz tarafından polis marifetiyle bu düzenlemenin engellendiği iddia edilmektedir. Özellikle gizlenen ticari amaçlı tek tip satış noktalarının (büfe) yapılmasıdır ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmektedir. Kırklareli Belediye Başkanlığının kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır."

Açıklamada, çocukların kötü alışkanlıklardan korumanın zorlaştığı günümüzde, bu tür alanların okullara yakın yerlerde yapılmasının, bağımlılık yapıcı madde satmak isteyen kötü niyetli kişilerin işini kolaylaştıracağı, belediyenin söz konusu faaliyete başlamadan önce bu hususları gözden kaçırdığının anlaşıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Kırklareli Valiliğinin, bayramlarda ve özel günlerde, başta İstasyon Caddesi olmak üzere Valilik tarafından yaptırılan bayrak ve flama takılmasına müsait aydınlatma direklerinin Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatıldığına dikkat çekildi.

- Kaidenin yapımına izin verilmediği iddiası

İstasyon Caddesi'ndeki Vali Konağı önünde dün, aralarında Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in de bulunduğu bir grup vatandaş, Atatürk posterlerinin yer alacağı kaidenin yapımına izin verilmediğini öne sürerek oturma eylemi yapmıştı.

Kaidenin yapılmasına izin verilmediği ve bölgeye polis aracı çekildiğini savunan grup, yaklaşık 3 saat oturma eylemi yapmış, çeşitli sloganlar atarak Onuncu Yıl Marşı'nı okumuştu.

Belediye Başkanı Kesimoğlu, yaptığı konuşmada, yapmayı planladıkları platformun hiçbir güvenlik sorunu yaratmayacağını belirterek, "Devletin görevlileri, belediyemizin çalışan kamu görevlileri burada işlerini yapmaya çalışırken, yine devletin görevlileri tarafından alıkonuldular. Gerekçe güvenlik gerekçesiymiş" diye konuşmuştu.

Kesimoğlu, yapılması planlanan kaidenin üzerine Atatürk posterleri konulacağını ifade ederek, güvenlik görevlilerinin tavrını kınamıştı.

CHP Kırklareli Milletvekili Dibek ise hiç kimsenin böyle bir engelleme yapmaya hakkı olmadığını belirterek, "Böyle bir engellemeyi yapmaya hukuken hakları yoktur. Eğer buraya konacak olan pano ve diğer banklar bir sakınca oluşturuyorsa emniyetin böyle buraya gelip de keyfi olarak böyle bir engelleme yapması hukuken mümkün değildir. Bu hiçbir yerde olamaz" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Konağı önündeki oturma eylemi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement