Vali Köşker: "Nükleer Santralin Turizme Olumsuz Etkisi Yok" - Son Dakika
Yerel

Vali Köşker: "Nükleer Santralin Turizme Olumsuz Etkisi Yok"

Vali Köşker: "Nükleer Santralin Turizme Olumsuz Etkisi Yok"

Son valiler kararnamesi ile Bingöl Valiliği’ne atanan Vali Yavuz Selim Köşger, nükleer santralin turizme olumsuz etkilerinin olmadığını söyledi.

04.03.2015 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son valiler kararnamesi ile Bingöl Valiliği'ne atanan Vali Yavuz Selim Köşger, nükleer santralin turizme olumsuz etkilerinin olmadığını söyledi.

Vali Köşger, veda ziyaretleri kapsamında Sinop Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Köşger, "Sinop birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Tarihi ve doğası ile birçok zenginliği olan bir şehir. Geçtiğimiz yıl valiliğimizin düzenlediği 1. Sinop Kalkınma Çalıştayı Sinop için çok önemli. Yapılan bu çalıştayda Sinop'un önümüzdeki on yıllık periyotta neler yapılması gerektiği planlandı. Sinop turizm anlamında da özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmeye başladı ancak bu algıdan Sinop yeterince istifade edemiyor. Bununla ilgili gerekli planlar ve çalışmalar yapılması gerektiğini ve bu konuda gerekli olan ilk adımlar atıldı" dedi.

"TURİZME OLUMSUZ ETKİLERİ YOK"

Vali Köşger, Sinop'ta yapılması planlanan nükleer santralin turizme olumsuz etkisi olmayacağını ifade etti. Köşger, "Bilindiği gibi Fransa'nın merkezinde sadece altı adet nükleer santral var ve yıllardır turizm anlamında hiçbir düşüş yok, aksine hep artış oluş. Fransa enerjisinin yüzde 75'ini nükleer santrallerden karşılıyor. Sinop'a kurulacak olan nükleer santral için beni Greenpeace'den arıyorlar ve bana 'nükleer santral için ne düşündüğümü' soruyorlar. Ben de onlara şu soruyu soruyorum: Greenpeace hangi ülkelerde kuruldu? Ben de onlara 'Fransa ve Danimarka'da nükleer santral kurulurken neredeydiniz?' diye soruyorum. Daha nükleer santral söz konusu olduğu andan itibaren bir algı oluşturmaya çalışılıyor. Maalesef kendi kuyruğumuza teneke bağlayarak bir yerlere gelmek söz konusu olmaz. Sinop özellikle sanayisi ile, kültür ve turizmi ile önümüzdeki yıllarda çok mesafe kat edeceğine inanıyorum" diye konuştu. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Köşker: 'Nükleer Santralin Turizme Olumsuz Etkisi Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement