Vali Küçük, Dürbünle Kelaynak Kuşlarını İzledi - Son Dakika
Güncel

Vali Küçük, Dürbünle Kelaynak Kuşlarını İzledi

Vali Küçük, Dürbünle Kelaynak Kuşlarını İzledi

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, incelemelerde bulunduğu Birecik ilçesinde, kelaynak kuşu üretim tesisine giderek, dürbünle bir süre kelaynak kuşlarını inceledi.

07.04.2014 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, incelemelerde bulunduğu Birecik ilçesinde, kelaynak kuşu üretim tesisine giderek, dürbünle bir süre kelaynak kuşlarını inceledi.

İlçe ziyaretinde Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi tarafından karşılanan Vali Küçük'e Kaymakamlık makamında brifing verildi. İlçe hakkında bilgi alan Vali Küçük'e Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi tarafından ilçedeki Halk Eğitim Merkezi'ndeki bayan kursiyerler tarafından işlenen ve ilçeye özgü kelaynak kuşunun resmedildiği tablo, Zeugma Antik Kenti'nde çıkarılan ve "Çingene Kızı" olarak tanınan kadının işlendiği tablo ile işlemeli cam vazo hediye edildi.

Kaymakamlık binasında vatandaşlarla bir süre görüşen Vali Küçük daha sonra kaymakamlık binasından ayrılarak, Kelaynak üretme istasyonuna geçti. Küçük, nesli yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunması nedeniyle korunma altına kelaynak kuşlarının barındığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Birecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğine ait Birecik Kelaynak Üretim istasyonunda inlemelerde bulundu. İstasyon yetkilisi Mustafa Çulcuoğlu'ndan bilgi alan Vali Küçük, dürbün yardımıyla kelaynak kuşlarını yakından inceledi. Kuşlara hayran kaldığı gözlenen Vali İzzetin Küçük bir süre kuşların hareketlerini yakından takip ederek, istasyondaki hizmet binası ve çevresinde inlemelerde bulundu.

İlk kez kelaynakları yakından izleme imkanı bulan Vali Küçük burada yaptığı açıklamada "Gerçekten burada görev yapan arkadaşlarımız değerli bir iş yapıyor. Çünkü bunların hepsi birer mirastır. Bunların hepsini koruma altına almamız gerekiyor. Çünkü bunlar bizim değerlerimiz, simgelerimiz, markalarımızdır. Nasıl tarihi koruyorsak, kültürü koruyorsak elbette canlıları da koruyacağız. Bunların soyu çok azalmış ama bir zamanlar bu güzelim kuşlar çok az sayıda iken koruma altına alınmalarından dolayı sayıları 161'e ulaşmış ve daha da çoğalıyorlar. Benim kanaatimce yaşamı korumak en önemli hadise bu dünyada. Yaşama omuz vermek gerekir çünkü her canlının bu dünyaya kattığı bir şey var, bir zenginlik var. Onun için burada çalışan arkadaşları tebrik ediyorum" dedi.

Vali Küçük daha sonra Birecik İlçe Kaymakamlığına ait Turizm Bilgi Edinme ve Hediyelik eşya satış merkezini gezdi. Gün boyu Birecik'te incelemelerde bulunan Vali Küçük daha sonra ilçede vefat eden iki kişinin cenaze namazına katıldı. Birecik Merkez Ulu Camide kılınan cenaze namazının ardından yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Küçük, ilçeden ayrıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Küçük, Dürbünle Kelaynak Kuşlarını İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement