Vali Küçük Yatırımlardan Memnun - Son Dakika
Güncel

Vali Küçük Yatırımlardan Memnun

Vali Küçük Yatırımlardan Memnun

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Urfa'ya yapılan yatırımların memnuniyet verici olduğunu söyledi.

01.01.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük 2014 yılının son gününde yapmış olduğu değerlendirme toplantısında Urfa'ya yapılan ve yapımı devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Vali Küçük yapılan yatırımları başlıklar halinde aktardı. Son yıllarda sanayi alanında Urfa'ya çok büyük yatırımların yapıldığını vurgulayan Vali Küçük 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesinde yeni açılacak olan fabrikalarla Mart ayında 16 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirtti.

EĞİTİM

Eğitim alanında yapılan yatırımlarla Urfa'nın İstanbul'la yarışacak düzeye geldiğini kaydeden Vali Küçük, "Şanlıurfa genelinde eğitim alanında yapımı tamamlanan 364 okul, 4708 derslik ve 594 lojman, 21 pansiyon, 13 spor salonu ve 20 atölye tamamlanmıştır. Yapımı devam eden 87 okul, 1942 derslik, 94 lojman, 12 pansiyon, 10 spor salonu, 32 atölye, 2 çok amaçlı salonun inşaat çalışmaları deva etmekte olup, ayrıca; Osmanbey Kampüsünde bin kişilik yatılı kız öğrenci yurdunun ihalesi yapılmış olup itiraz süreci beklenmektedir.

Bu projeler tamamlandığında 453 okul, 6650 derslik, 688 lojman, 33 pansiyon, 23 spor salonu, 31 atölye, 2 çok amaçlı salon ve bin kişilik yurt yapılacaktır. Bu projeler bittiğinde toplam 890 milyar 677 milyon 339 bin 44 TL harcanmış olacaktır" dedi.

SAĞLIK

Urfa'nın sağlık sorunlarının başında gelen yatak kapasitesinin yetersizliğine yeni yapılan hastanelerle çözüm bulunacağını kaydeden Vali Küçük bin 700 yataklı şehir hastanesinin temelinin Mart ayında atılacağını kaydetti.

"600 yataklı Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin inşaatı 2015 Nisan ayında bitecektir" diye Vali Küçük, "Eyyübiye ilçemizde 500 yataklı Devlet Hastanesi ve 50 Üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yapımı devam etmektedir. Karaköprü İlçesinde 50 üniteli Ağız Diş Sağlığı Merkezi yapımı devam etmektedir. Şanlıurfa genelinde 40 adet 112 Acil İlk Yardım istasyonu ve 55 adet Halk Sağlığı Merkezleri tamamlanmıştır" dedi.

ULAŞIM

Ulaşımla ilgili yapılan yatırımlara değinen Vali Küçük, Nissibi Köprüsü'nün bölge için önemine değindi. Şanlıurfa genelinde Abide, 1 ve 2 OSB Kavşakları yapıldığını aktaran Vali Küçük, 391 bin 9 km bölünmüş yolun 339 bin 3 km tamamlandığı, 52.6 km yol yapım çalışmalarına devam edildiğini belirtti. Vali Küçük, 210 km devlet yolunun 49,5 km'lik kısmı tamamlanmış olup, 160,5 km lik kısımda çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca kırsalda 2675,55 km ı. kat asfalt kaplama, 1103,25 km ıı. kat asfalt kaplama, 5258,20 km stabilize, 8909,60 km malzemeli bakım yol çalışması ve 249 adet sanat yapısı yapılmıştır. Şanlıurfa- Adıyaman arasında bağlantıyı sağlayacak olan 600 mt. uzunluğunda 22,9 mt genişliğinde Nissibi köprüsü yapımı devam etmektedir" diye konuştu.

GÜVENLİK

Urfa'ya yeni bir emniyet müdürlüğü binasının kazandırılması için gerekli çalışmaların başladığını dile getiren Vali Küçük, güvenlik alanında da Şanlıurfa Merkez ve İlçelerde Kent Güvenlik Sistemleri ve Polis Merkez Binaları yapıldığını kaydetti.

İŞTE VALİ KÜÇÜK'ÜN İŞARET ETTİĞİ DİĞER YATIRIMLAR:
ELEKTRİK

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde 200 km enerji nakil hattı (ENH) çekildi, mevcut hatların 630 km sinde iyileştirme çalışmaları yapıldı, 46 adet yeni trafo takıldı, mevcut 180 trafonun bakımları gerçekleştirildi, 1300 adet yüksek gerilim, 700 adet alçak gerilim direği ve bunlara ek olarak 4 bin adet aydınlatma armatürleri montajı yapıldı.

KÜLTÜR

Şanlıurfa'nın tarihi yapısını korumak ve iyileştirmek için Cazibe Merkezleri Projesi kapsamında Sokak Cephe İyileştirme, Kültür Adası, Kale Eteği, Arkeoloji ve Mozaik Müzesi, Arkeo Park turizme kazandırma projeleri devam etmektedir.

Tarihi mekânlarda (Balıklıgöl Platosu ve aydınlatma, Kale Eteği, Hanlar ve Çarşılar, Tarihi Mağaralar, Çarmelik Kervansarayı, Harran Kalesi ve Sur Dibi, Harran Kümbet Evleri, Birecik Sahil Şeridi vb.) çalışmaların bir çoğu tamamlanmış olup, bazılarının çalışmaları devam etmektedir.

İSTİHDAM

Şanlıurfa genelinde 83.403 kişiye yönelik yetiştirme kursları, staj programları ve iş eğitimleri verilerek istihdamları sağlanmıştır.

KONUT

Şanlıurfa merkez ve ilçelerde 3708 konut, cami, okul, ticaret merkezleri ve alt yapı ve çevre düzenleme çalışmaları TOKİ Hizmetleri tarafından yapımına başlanılmış inşaat çalışmaları devam etmektedir,

DİĞER PROJELER

7 adet Kadın Kültür Merkezi, GAP Tarımsal Eğitim Merkezi, Agua Park, Doğalgaz Yaygınlaştırılması, Katı Atık tesisi, Viranşehir Adliye Sarayı, Halfeti Adliye Sarayı ve Hükümet Konağı, Bozova Hükümet Konağı yapımları tamamlanmıştır. GAP Sukay Projesi, Viranşehir Hükümet Konağı inşaat çalışmaları devam etmektedir. Şanlıurfa merkez ve ilçelerde bu projeler tamamlandığında 10.640.653.121,61 TL. harcanmış olacaktır. Yapılan değerlendirmenin ardından Vali Küçük gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Vali Küçük Yatırımlardan Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement