Vali Oduncu: "Yaylacıların Sorunlarını Çözeceğiz" - Son Dakika
Yerel

Vali Oduncu: "Yaylacıların Sorunlarını Çözeceğiz"

Vali Oduncu: "Yaylacıların Sorunlarını Çözeceğiz"

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu başkanlığındaki bir heyet yayla sakinlerinin sorunlarını dinlemek ve çözüme kavuşturmak üzere Zorkun Yaylası Şenlik Tepesinde bir toplantı düzenledi.

17.07.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu başkanlığındaki bir heyet yayla sakinlerinin sorunlarını dinlemek ve çözüme kavuşturmak üzere Zorkun Yaylası Şenlik Tepesinde bir toplantı düzenledi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, İşletme Müdürü Ferdi Özer, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel, Toroslar Edaş İl Müdürü Ejder Özdemir Uzun ve çok sayıda yayla sakini katıldı.

Toplantıda konuşan Bölge Müdürü Acer, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca hazırlanan 19 Nisan 2014 tarih ve 6292 sayılı kanunla, 6831 sayılı orman kanununun 17. Maddesinin 1. fıkrası değiştirildi ve buna bağlı olarak 7 Mart 2013 tarihinde de Orman Genel Müdürlüğümüzce "Yayla Alanlarına İlişkin İş ve İşlemler" yönetmeliği hazırlanarak uygulamaya konuldu, Orman Bölge Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı bu kanun ve yönetmelik çerçevesinde sürdürüyoruz, bu kapsamda Zorkun ve diğer yaylalarda tespit çalışmalarına yerden ve havadan Lidar yöntemiyle devam ediyoruz, bugüne kadar yer ölçümüyle 1000 evin tespitini yaptık ve bu evlerin hak sahiplerini belirlemek birinci önceliğimiz, bu evlerle ilgili 262 adet başvuru oldu, diğer hak sahipleri ise henüz başvurmadı, Zorkun'da yaklaşık olarak 7 bin adet tapusuz ev var, diğer yaylalarda dahil olmak üzere tespit çalışmalarımız devam ediyor,Zorkun'da yangın ihtimaline karşı 1 ünimog araç ve 3 yangın işçisi görevlendirdik, yayla mevsimi süresince burada hizmet edecekler" dedi.

Vali Oduncu ise, yayla sakinlerinin sorunlarını dinlemek ve bu sorunlara birlikte çözüm üretmek maksadıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, "Bugün sizlerin sorunlarını, çözüm önerilerinizi dinleyeceğiz ve sonra bunları belli bir esasa bağlamak suretiyle uygulanmasını zorunlu hale getireceğiz, böylece Zorkun Yaylası ve diğer yaylalarda yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye yönelik esasları sizlerle beraber belirledikten sonra uygulanmasını sağlamak için gayret göstereceğiz" dedi.

Diğer kurum ve kuruluş yetkililerinin konuşmalarından sonra yayla sakinleri sorunlarını dile getirerek çözüm bulunmasını istediler. Valilik, belediye, jandarma, müftülük ve orman kurumları ile ilgili sorunlar tartışıldı. Kurum yetkililerince, tartışılan sorunların çözümleri noktasında açıklamalar yapıldı ve gerektiği yerlerde valilik tarafından her türlü desteğin verileceği ifade edildi.

Toplantının sonunda Vali Oduncu, vatandaşların beklentileri doğrultusunda hizmetlerin yeniden yapılandırılacağını kaydederek katılan herkese teşekkür etti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Oduncu: 'Yaylacıların Sorunlarını Çözeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement