Vali Ohal'i Meydanda Anlattı - Son Dakika
Güncel

Vali Ohal'i Meydanda Anlattı

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, demokrasi nöbeti tutan binlerce kişiye meydanda OHAL uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptı.

22.07.2016 23:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, demokrasi nöbeti tutan binlerce kişiye meydanda OHAL uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Cacabey Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"ne katılan Vali Şentürk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin 8'inci gününde vatandaşların meydanları boş bırakmadığını ve demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

OHAL kararı ve uygulamaları ile ilgili bilgi kirliliği oluşmaması gerektiğini belirten Vali Şentürk, OHAL'in, devlete karşı eylemli bir kalkışma, şiddet hareketlerinin yaygınlaşması, FETÖ'nün yaptığı gibi yönetime, demokrasiye, milli iradeye haince saldırılar olduğu zaman Bakanlar Kurulunun kararı ve Meclisin onayıyla yürürlüğe giren bir yönetim şekli olduğunu dile getirdi.

Kimsenin OHAL uygulamalarından korkmamasını isteyen Şentürk, şöyle devam etti:

"Olağanüstü hal ilan edildi, valilerin eli güçlendirildi. Yani, vali babanın eli güçlendirildi. Onun için hiç kimse zerre kadar endişelenmesin, tereddüt etmesin. Çünkü, biz temel hak ve özgürlükler için yaşayan bir milletiz. Hürriyetlere zerre kadar dokunulmayacak. Temel hak ve hürriyetlerin en mütekamil manada kullanılmasına imkan vereceğiz. Hiç korkmayın. Olağan hayatın dışında hiçbir şey olmayacak. Hiçbir zaman siz uygulamayı hissetmeyeceksiniz. Çünkü, sizler devletinize, vatana bağlısınız. Yasalara, anayasamıza saygılısınız. Vatan hainleri, FETÖ'cüler, PDY'ciler, PKK'lılar korksun. Bütün terör örgütlerinin Allah belasını versin. Korkuya, kuşkuya mahal yok. Hiçbir şekilde yollar kapatılmayacak, gece sokaya çıkma yasağı ilan edilmeyecek, evler aranmayacak. Hiç böyle bir şey yok. Ama, sadece herkes kendi kimliğini üzerinde gezdirsin. Zaten gezdiriyorsunuz."

"Şimdi cezaevinde, lağımlarda yatıyor"

Kırşehir'de de teröre ve darbe girişimine geçit verilmediğine vurgu yapan Vali Şentürk, "Kardeşliğe halel getirmedik. Darbecilere zerre kadar prim vermedik. Güya burayı teslim almaya gelen adam... Allah onu kanalizasyonlarda süründürsün. Şimdi Kırşehir cezaevinde yatıyor. Gelecekmiş, teslim alacakmış, oturacakmış... Bre tarla faresi, lağım faresi... Senin yedi ceddinden korkmaz bu millet. Yedi sülalen gelsin, başındaki de beraber gelsin, üst akıllar da gelsin. Senden kim korkar tarla faresi? Şimdi cezaevinde, lağımlarda yatıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Ohal'i Meydanda Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement