Vali Orhan Düzgün'den Göçük Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Vali Orhan Düzgün'den Göçük Açıklaması

Vali Orhan Düzgün\'den Göçük Açıklaması

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören köyünde 2 gencin göçük altında kalması ile ilgili açıklama yapan Vali Orhan Düzgün, “Çeşitli kurtarma araçlarıyla tünelin altında bulunan 2 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor" dedi.

21.03.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören köyünde 2 gencin göçük altında kalması ile ilgili açıklama yapan Vali Orhan Düzgün, "Çeşitli kurtarma araçlarıyla tünelin altında bulunan 2 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor" dedi.

Vali Orhan Düzgün katıldığı Nevruz kutlamalarında basın mensuplarının Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören köyünde meydana gelen göçükle ilgili sorusu üzerine, "Bu sabah Sarıoğlan Burunören mevkiinde kaçak kazı yapan 3 gencimizden 2'si içeride. Kendilerine ulaşılamaması üzerine yaklaşık 35 metreye yakın bir tünel kazılmış. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığının soruşturması devam ediyor. Ayrıntılı bilgileri sizlerle bu soruşturma sonunda paylaşabiliriz ancak iki kardeşe hala ulaşılamadı. Önce geniş başlayan tünel daha sonra giderek daralıyor ve sürünerek oraya ulaşmak gerekiyor. İçeriden de yoğun miktarda zehirli gaz geliyor. Afet Kurtarma ekibindeki arkadaşlarımız, Sağlık Müdürlüğünden görevliler ve jandarma sabah 06.00'da olay yerine ulaştılar. Zaten bize haberin intikali yaklaşık saat 05.30 civarında olmuştu" diye konuştu.

"Burası zaten karayolunun olmadığı, yürüyerek ulaşılabilen bir bölge" diyen Düzgün, "Daha sonra çeşitli kurtarma araçlarıyla tünelin altında bulunan iki kişiye ulaşılmaya çalışılıyor. Birisi 22, diğeri 24 yaşında. Diğer olayı haber veren şahıs da aynı yaşlarda. Üçü de üniversite öğrencisi. Tabii adli soruşturma sonucunda buraya daha önce gelip gelmedikleri, burada kaçak kazı faaliyetlerinde bulunup bulunmadıkları netlik kazanacak. Bir an önce o iki gencimizi sağlık bir şekilde kurtarmak istiyoruz. Tabii gazdan zehirlenmiş olabilirler. Bununla ilgili bütün ekiplerimiz olay yerinde bulunuyor" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Orhan Düzgün'den Göçük Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement