Vali Özdemir, Evliya Cami Külliyesi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Özdemir, Evliya Cami Külliyesi'nde İncelemelerde Bulundu

Vali Özdemir, Evliya Cami Külliyesi\'nde İncelemelerde Bulundu

Kars Valisi Günay Özdemir, “Tarihi Dokunun Korunması Projesi” kapsamında Evliya Camii Külliyesi’nde yapılan çalışmalarını yerinde inceledi.

15.10.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Valisi Günay Özdemir, "Tarihi Dokunun Korunması Projesi" kapsamında Evliya Camii Külliyesi'nde yapılan çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Müftüsü Mehmet Genç ile birlikte Evliya Cami'ye gelen Vali Günay Özdemir, burada yapılan çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkilisi Bülent Yokuş'tan bilgi aldı.

Özdemir, ilgili firma yetkilisi Bülent Yokuş'tan mevsim şartlarının dikkate alınmasını istedi. Özdemir, yapılan çalışmaların biran evvel bitirilmesi için talimat verdi.

"TARİHİ DOKUNUN KORUNMASI PROJESİ"

Tarihi Dokunun Korunması başlıklı proje ile ulaşılmak istenen temel amaç; Kars kentinin sahip olduğu tarihi dokunun korunarak gelecek nesillere aktarılması ve kentte turizm mekanlarının oluşturularak girişimciliğin teşvik edilmesidir. Serhat Kalkınma Ajansı ve T.C. Başbakanlığı tarafından gönderilen ödenek ile Kars Valiliği imkanları dahilinde belirtilen hibe programı KARTAB tarafından yürütülüyor. Proje ortakları Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüdür. Projenin toplam bütçesi 4.000.000 TL. olup bu tutarın 3.000.000 TL.'si Serhat Kalkınma Ajansı, 1.000.000 TL. 'si eş finansman kapsamında T.C. Başbakanlığı tarafından gönderilen ödenek ile Kars Valiliği imkanları dahilinde KARTAB tarafından gerçekleştirilecek. Proje faaliyetleri sözleşmenin imzalanmasını müteakip eden 24 ay içerisinde tamamlanacak.

Proje kapsamında; Kars Kalesi ve Evliya Cami arasında kalan alanda çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları yapılacaktır. Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü ortaklığı ile Kümbet Caminin onarımı gerçekleştirilecektir. Projenin son aşamasında Kars İl Milli eğitim Müdürlüğüne bağlı Hasan Harakani Anadolu Lisesi yeni bir okula taşınarak Beylerbeyi Sarayı restorasyonu tamamlanacak ve Beylerbeyi Sarayı ilimize yirmi işyeri olan bir çarşı olarak kazandırılacaktır. İşyerlerinin kiralanmasında dezavantajlı kadın girişimcilere öncelikle imkan sağlanacak. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Özdemir, Evliya Cami Külliyesi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement