Vali Özkan Adım Adım Takip Ediyor - Son Dakika
Güncel

Vali Özkan Adım Adım Takip Ediyor

Isparta Valiliğince öngörülen Zararlı Maddelerle Mücadele Yerel Planı, bizzat Vali Vahdettin Özkan tarafından adım adım takip edilerek, Sivil Toplum ve gönüllülerle iş birliği yapılmakta.

15.12.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu çerçevede UBAM (Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele) Derneği'nde toplantı gerçekleştirildi.

ÜST DÜZEY KATILIM

Vali Vahdettin Özkan'ın başkanlığında üst düzeyde katılımla gerçekleştiren toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Cömert, İl Emniyet Müdür Vekili Alper Aygün, İl Müftüsü Galip Akın, İl Özle İdaresi, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim, Milli Parklar 6. Bölge ve İş-Kur müdürlerinin yanı sıra UBAM Derneği üyeleri ile gönüllü gençler katıldı.

BAĞIMLILIKTAN ZARAR GÖREN AİLELER DERNEKLEŞTİ

Gönüllü gençler ve buna maruz kalan gönüllü ailelerin oluşturdukları UBAM derneğinin ormanlık alan içerisinde bulunan ve otantik bir alana çevrilen merkezinde, çeşitli nedenlerden dolayı zararlı madde bağımlılığı oluşan gençler, gönüllük esasıyla eğitim görerek zararlı alışkanlıklarından kurtuluyor.

GÖNÜLLÜLER HİZMET VERİYOR

Merkezde çok sayıda genç bulunuyor. Ayrıca merkezde daha önce bulunan ve eğitim alan gençler, yeni gelen arkadaşlarına aileleriyle birlikte destek oluyor. Gönüllü ailelerden oluşan üyeler de nöbetleşe olarak gençlerin yanında konaklıyor.

BİZ YAŞADIK BAŞKASI YAŞAMASIN

Vali Vahdettin Özkan tarafından adım adım takip edilen Zararlı Maddelerle Mücadele Eylem planının bir parçası olan UBAM'ın başarısındaki en büyük etken, derneği oluşturanların bağımlılıktan bizzat zarar gören aileler olması.
Toplantıda, zararlı maddelerle mücadelenin tüm kurumların iş birliği içerisinde yürütmesi gereken bir eylem olduğunu vurgulayan Vali Vahdettin Özkan,"Bu mücadele kamu birimlerimizin sorumluluğunda olduğu gibi tüm vatandaşlarımızın da destek vermesi gereken bir mücadele. Zararlı maddelerden zarar görmüş, bunun ıstırabını duymuş ve bu konuları müşahede etmiş vatandaşlarımızın gönüllü olarak kendi aralarında bir dernek kurarak başkalarının da zarar görmesini engellemek, gençlere yardımcı olarak bu illetten kurtulmalarını sağlama amacı taşımaları takdire şayan" dedi.

GENÇLER İÇİN YAPILAN HER PROJEYE DESTEK

Yürüttükleri çalışmalardan dolayı dernek başkanı ve üyelerini tebrik ederek, dernek üyelerinin kendi çocuklarının yanında başka ailelerinin çocuklarını da kendi çocukları gibi algılaması ve koruma içgüdüsü geliştirmelerinin oldukça önemli olduğunun altını çizen Vali Özkan, "Bu sivil toplum girişimini bizlerde oldukça önemsiyoruz. Bu gün daha önceden planlanan başka resmi programlar, toplantılar vardı, ancak hepsini iptal edip, bu programa katılmayı uygun gördük. Resmi bir ortam yerinde daha kalıcı olsun, herkes müdahil olsun, herkesin aklında yer etsin diye bu toplantımızı yerinde yapmayı düşündük. Çocuklarımıza yardımcı olmak, onların normal bir yaşantılarına tutundurmak ve çocuklarımıza yardımcı olan ailelerin bu işi yaptıkları yerde bulunmak bu toplantımızı daha verimli hale getirecektir." dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ

Derneğin faaliyetlerinin hukuksal ve kurumsal bir zeminde gerçekleştirebilmesi için yardımcı olunması gerektiğini aktaran Vali Özkan, "Bu sebeple ilgili tüm birimlerimiz şu an burada, Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen Zararlı Maddelerle Mücadele Yerel Eylem Planı çerçevesinde tüm vatandaşlarımızın bu mücadelenin farkında olmasını amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın kendi çocuklarını ve ailelerini muhafaza etmeleri konusunda neler yapmaları gerektiği ve öğrendikleri konuları başka ailelere anlatmaları çok önemli." dedi.

HER ALANDA DESTEK

Gönüllük esasıyla gerçekleştirilen dernek faaliyetlerinin Zararlı Maddelerle Mücadele Yerel Eylem Planına ruh kattığını aktaran Vali Vahdettin Özkan, "Bazen küçük bir faaliyet tüm toplumu harekete geçiren kvılcımdır. Sizlerin burada yaptığı çalışmalar kamunun icra ettiği faaliyetleri teşvik edici bir unsur. Gençlerimize yönelik her proje bizim bir numaralı işimiz olacaktır, bu kapsamda gönüllü olarak yaptığınız bu mücadelede sizlere destek olmak bizim öncelikli görevimiz. Derneğin kendini idame ettirebilmesi için gerekli her türlü çalışma toplantımızla sağlanmış olacaktır. Vali Yardımcımız Sayın Bekir Sıtkı Hanlıoğlu koordinasyonunda sürdürülen bu faaliyet artarak devam ettirilecektir. Burada bulunan çocuklarımıza teşekkür etmek istiyorum, kendileri bir şekilde bu illeti defettikten sonra bunun şuurunda olarak aynı zaman başka arkadaşlarına da yardımcı olmaları önemli bir konu. Bu kadirşinaslıklarından ve diğergâmlılıklarından dolayı gençlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

YÖNERGE OLUŞTURULACAK

Vali Özkan toplantıda dernekte uygulanan faaliyetlerin daha sistemli, hukuksal zeminde ve kurumsal olarak yürütülmesi için yönerge hazırlanması talimatı verdi. Bu kapsamda UBAM derneği ile Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili tüm müdürlüklerin ortaklaşa çalışma yapmasını istedi. Derneğin faaliyetlerini bilimsel, sağlık ve pedagojik kuralları ile takviye edeceklerini ileten Vali Özkan, Bu sayede Dernek faaliyetleri daha sistemli olarak geniş kesimlere hitap edecek dedi. Vali Özkan toplantı sonrasında, dernek gönüllüleri ve gençlerle bir süre sohbet ederek, eğitimcilere teşekkür etti.

KENDİ ÇOCUĞUNU KURTARIP BAŞKALARINA YARDIM ETMEYE BAŞLADI

Kendi çocuğu zararlı madde bağımlısı olduktan geçirdiği evreler sonrasında başarıya ulaşarak çocuğunu kurtaran Dernek Başkanı baba İbrahim Uzunköprü, kendi çocuğu bağımlılıktan kurtulduktan sonra edindiği tecrübeleri ve başka diğer gençleri kurtarmak için bu işe başladıklarını belirterek amaçlarını gençlerimize balık vermek yerine olta almak olduğunu belirtti.

DOĞAYLA İLGİLENİYORLAR

Merkezde yeni eğitim görmeye başlayan genç, merkezde yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi vererek kısa süre içinde büyük bir yol kat ettiklerini açıkladı. Merkezde sabah sporuyla başlayan günde, gençler gönüllü eğitmenlerin derslerine katılıyor, köylülerin bağışladığı koyunları besliyor ve merkezde bulunan atların bakımlarını yapıyorlar. Ayrıca Isparta Valiliği tarafından sağlanan araçlarla çeşitli aktivitelere katılarak, düzenlenen mesleki kurslara devam ediyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Özkan Adım Adım Takip Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü
    16:35 Dağ keçileri Palu Kalesi'nde görüldü

    Elazığ'ın nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, Palu ilçesinde bulunan tarihi Palu Kalesi'nde görüntülendi. Kayalık alanı tırmanan keçiler, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı
    16:34 Amasya'da seyir halindeki tırda yangın çıktı

    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde seyir halindeyken yangın çıkan tırda hasar oluştu. Tevfik Acar'ın (47) kullandığı I 21 ES yabancı plakalı hurda yüklü tırın motor kısmından Ulubel mevkisinde duman çıkmaya başladı. Aracı güvenlik şeridine çeken sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Gümüşhacıköy Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonucunda tırda hasar meydana geldi.

  • Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti
    16:34 Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri köyleri ziyaret etti

    Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Kırıkdağ ve Aşağı Derecik köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi. Karadağ, vatandaşların taleplerinin karşılanması için ilgili şube müdürlerine talimat verdi.

  • Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi
    16:33 Niğde'nin Yeşilburç Köyünde Helva Kavurma Festivali Düzenlendi

    Niğde'nin Yeşilburç köyünde geleneksel Helva Kavurma Festivali düzenlendi. Festivalde Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi ve kavrulan helvalar katılımcılara dağıtıldı. Vali Cahit Çelik, festivalde yaptığı konuşmada köyün turizm potansiyelini geliştirmek için adımlar atacaklarını belirtti. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise köyün Niğde için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değerleri yaşatmanın önemine dikkat çekti.

  • Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti
    16:29 Gümüşhacıköy Kaymakamı Okulları Ziyaret Etti

    Gümüşhacıköy Kaymakamı Baha Büyükkaymakcı, Gümüş İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret ederek okullarda incelemelerde bulundu. Büyükkaymakcı, okul müdürü Yusuf Kılıç'tan ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı ve öğretmenleri başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrencilerle de sohbet eden Büyükkaymakcı, kitaplara olan ilgisinin başarısının temelini oluşturduğunu belirtti ve öğrencilere okumayı ve merakı teşvik etti.

  • Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı
    16:29 Kuşadası'nda eğlence mekanına tüfekle ateş açıldı, 6 kişi gözaltına alındı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan tartışmanın ardından bir grup müşteri av tüfekleriyle mekana ve havaya ateş açtı. Polis, kimlikleri belirlenen 6 şüpheliyi operasyonla gözaltına aldı.

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası
    16:29 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları İddiası

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın aldığı duyumlar sonucu başlattığı inceleme sonucu ortaya çıktığı belirtilen gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili soruşturma süreci başlatıldı. Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarına yönelik inceleme başlattı.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.


Advertisement