Vali Şahin: "Ciğerimiz Yanıyor" - Son Dakika
Yerel

Vali Şahin: "Ciğerimiz Yanıyor"

Vali Şahin: "Ciğerimiz Yanıyor"

Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Bir psikopat çıkıp önce dışarıda herhangi birini bıçakladı, sonra hastanede eski eşiyle kavgaya tutuştu, onları ayırmaya çalışan doktora bıçak sapladı.

24.11.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bir psikopat çıkıp önce dışarıda herhangi birini bıçakladı, sonra hastanede eski eşiyle kavgaya tutuştu, onları ayırmaya çalışan doktora bıçak sapladı. Emin olun herkes gibi bizim de ciğerimiz yanıyor" dedi.

Samsun'da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlama programı düzenlendi. Düzenlenen programda aday öğretmenler yemin etti.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen programa Vali İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, ilçe kaymakamları, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, okul müdürleri, öğretmenler, aday öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Gözler herkese aynı bakmaz. Kimisine sevgi dolu bakar, kimisine nefret dolu. Sadece küçük gözler tek bir insana sevgi dolu bakar. O gözler öğretmenine bakan öğrenci gözleridir. Öğrenci gözlerindeki hüzün gözyaşlarını, mutluluk gülücüklerine çevirecek dünyadaki tek kişi öğretmenleridir. Sevgi dolu öğretmen ışık gibidir. Karanlıkta kaybolmakta olan veya olacak her çocuk onu arar onu sorar. Onun bir cümlesi hayatı değiştirir. Dünyanın en eski ve saygı duyulan mesleği hiç kuşkusuz öğretmenliktir. Her insan doğduğunda bilmek için doğar, bildiklerini öğrenerek hayatı anlam kazanır. İnsanın bilme ihtiyacını karşılayan kişi öğretmendir. Ancak öğretmen sadece öğreten değil, eğiten, terbiye eden, çocuğun içindeki cevheri fark edip gün yüzüne çıkaran kişidir. Öğretmen insan yetiştirir. Yetiştirdiği her insan medeniyetler kurar. Kurulan medeniyetler dünyayı değiştirir" diye konuştu.

VALİ ŞAHİN: "BİZİM CİĞERİMİZ YANIYOR"

Konuşmasında geçen günlerde bıçaklanarak öldürülen Doktor Aynur Dağdemir cinayetine değinen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Daha bir yıl geçmeden bir doktorumuz menfur bir cinayete kurban gitti ve öldü. 4 gün önce yine başka bir doktor hanım bir romana, bir sinema filmine konu olacak şekilde hayatı sonlandırıldı. Bir psikopat çıkıp önce dışarıda herhangi birini bıçakladı, sonra hastanede eski eşiyle kavgaya tutuştu, onları ayırmaya çalışan doktora bıçak sapladı. Hem o kadar derin vuruyor ki, kesilen yerden kalp masajını doktorlar bizzat kalbine yapmaya çalıştıkları kesiği ile hayatına son vermeleri ve yine aynı şahsın kaçmak yerine kendini camdan dışarı atarak ölüme uçması her birimizi üzmesi ve düşündürmesi gerekmektedir. Değerli öğretmenler, bugün önemli bir gün. Bugün sizin için çok güzel şeylerin söylenmesini isterim. Ama emin olun herkes gibi bizim ciğerimiz yanıyor. Bu tarz bir olayı gördüğümüzde işin içinden çıkamıyoruz. Tek bir hedef var, o da eğitim. Eğer eğitim konusunda biz mesafe alamaz isek bu nutuklar çok söylenir, bu ülkede çok insanın canı yanar. Bir sürü insan 'hiç' yere hayatını yitirir. Onun için herkesin eğitime katkı sağlaması gerekir. Öğretmenlerin, öğrencilerin, imamların, muhtarların, askerlerin kısaca gözünüzün önüne getirdiğiniz herkesin eğitime katkı sağlaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"SINIF DIŞI EĞİTİMİ ARTTIRMALIYIZ"

Çocukların en çok sevgi yönetici ve valilerin kışı kar tatili veren kişiler olduğunu ifade eden Vali Şahin, "Çocuklarımızın en çok sevdiği yöneticiler, valiler, kışın kar tatili veren valilerdir. Çünkü çocuklar sınıflara girmek istemiyorlar. Biz bunun üzerine 'Fen bilgisi derslerini arazide yapalım' dedik. Çocukların fen bilgisi derslerini artık Kuş Cenneti'nde veriyoruz. Bu fen bilgisi dersleriyle birlikte çocuklar açık alanlara çıkıyorlar. Belki kitaplardan haftalarca çalıştıklarında öğrenemeyecekleri şeyleri tabiatta, alanda, kuş cennetinde belki birkaç saat içersinde beyinlerine kazıyor ve asla unutmayacakları bir ders olarak kafalarında kalıyor. Bunu yapmamızın birkaç nedeni vardı. Çocukların sınıf içi eğitim süresinin, sınıf dışı eğitim süresiyle kıyaslandığında neredeyse 'yok' denecek kadar sınıf dışı eğitimin süresini arttırmak. Çünkü bazı ülkeler özellikle eğitime önem veren ülkeler sınıf dışı eğitim süresini, sınıf içi eğitim süresinin önüne çıkarmaya başladılar" ifadelerini kullandı.

"BEN DE MAAŞIMI BEĞENMİYORUM"

Okuma fakiri bir millet olmaya başladıklarını belirten Vali Şahin şöyle devam etti: "Halbuki okumayı en çok sevmesi gereken insanlar biziz, biz olmalıyız. Onun için el birliği ile taşın altına elimizi koyalım. Siz eğitime katkı verin ki, biz size hizmet edelim. Sıkıntılarınızı biliyoruz, nihayetinde ben de bir kamu görevlisiyim. Az önce bir yavrumuz 'ben öğretmen olmak istiyorum' diye bir şiir okudu. Öğretmen olduktan sonra 'ben maaşımı beğenmiyorum' derler. Ben de maaşımı beğenmiyorum. Gerçekten beğenmiyorum. Ben buraya gelene kadar aldığımın 2 katı maaş alıyordum. Ama kimse zorlamadı, bırakabilirsiniz. Farz edin ki şu anda kasanızda 1 milyon dolar paranız var. Bir yerden sonra bunun sizin karnınızı doyurmayacağını bileceksiniz. Hatta paranız çoğaldığında daha az yemeye başlayacaksınız. Şekeriniz olacak, tansiyonunuz olacak, bir takım hastalıklarınız olacak. Sonra çok yiyen bir adamın karşısına oturup, o yiyecek siz seyredeceksiniz. Biraz vali konuşmasının dışında konuşuyorum ama sizi çok samimi bulduğum için söylüyorum."

"ÇOCUKLARIN BOŞ BAKIŞLARINI GÖRÜNCE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRUYORUM"

Zaman zaman okulları ziyaret ettiğinde hayal kırıklığı yaşadığının altını çizen Vali Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Bazen sınıfları gezmek istiyorum. Sınıfları gezdiğimde çocukların o boş bakışlarını gördüğümde 'benim aslında öğretmenlerle konuşmam gerekiyor' diyorum. Öğretmenler odasına girip öğretmenlerle konuştuğumda yorgun, bitkin, bazen uyuklar olduğun gördüğümde bazen birilerin sirkelenmesi gerektiğini, artık seferberlik ruhu ile bu işe sarılmamız gerektiği inancı oluşuyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çok ciddi sıkıntılar yaşadığımız bir ülke coğrafyasındayız. Bize rahat vermiyorlar. Onun için yetiştirdiğiniz her bir ferdi sadece Türkiye'de bu mücadelede yer almasında değil, dünya literatürüne çıkması, dünyada söz sahibi olması ve dünyada özellikle bizimle ilgili kanaati olan insanların kanaatlerini değiştirmesine kadar mücadele etmesi gerekiyor."

ADAY ÖĞRETMENLER ÖĞRETMENLİK YEMİNİ ETTİLER

Konuşmaların ardından Samsun Olgunlaşma Enstitüsü, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi ve Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı oratoryo gösteri yapıldı. Yapılan oratoryo gösterisinin ardından Ziya Esen Anaokulu Müdürü Nurşen Pars yönetiminde aday öğretmenler Öğretmenlik Yemini ettiler.

HAYRÜNNİSA GÜL BİRİNCİ OLDU

Aday öğretmenlerin Öğretmenlik Yemini'nin ardından da eğitime emeği geçen öğretmenlere hizmet şeref belgelerini Vali İbrahim Şahin verirken, '24 Kasım Öğretmenler Günü' yarışmasında dereceye giren öğretmen, öğrenci ve '55 Öğretmen 55 Hikaye' proje yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi. Ödül töreninde ilkokul öğrencileri arasında '24 Kasım Öğretmenler Günü' konulu resim yapma yarışmasında birinci olan İlkadım Çatalarmut İlkokulu öğrencisi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün adaşı Hayrünnisa Gül Kahrıman'a ödülünü Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu verdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Şahin: 'Ciğerimiz Yanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement