Vali Şahin'den Diplomatik Misyon Temsilcilerine İftar - Son Dakika
Güncel

Vali Şahin'den Diplomatik Misyon Temsilcilerine İftar

İstanbul Valisi Vasip Şahin, diplomatik misyon temsilcisiyle iftarda bir araya geldi.

21.06.2016 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, diplomatik misyon temsilcisiyle iftarda bir araya geldi.

Sarıyer'deki Vilayetler Evinde düzenlenen iftar programında konuşan Vali Şahin, yabancı ülke temsilcilerini kültür ve medeniyet merkezi aziz İstanbul'da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hoşgörünün doruğa çıktığı, sevgi ve kardeşliğin geliştiği ramazan ayının, İstanbul'a daha bir yakıştığını ve ve bambaşka bir atmosfer kattığını aktaran Şahin, "Bu vesileyle sizler gibi etkin ve yetkin birbirinden değerli konsolosun yer aldığı bu ramazan sofrasına hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

Diplomasinin, bir uzlaşı sanatı olduğunu belirten Şahin, uluslararası ilişkilerin barışçı yol ve araçlarla yürütülmesi gerektiğini, barışçıl bir diplomasinin ise barışçıl bir iletişimden geçtiğini anlattı.

Vali Şahin, sağlıklı bir iletişimin temel şartının, tarafların yapıcı ilişki içinde bulunması, ortak tecrübe alanında buluşmaları ve karşılıklı iş birliği ortamları yaratılmasına bağlı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu vesileyle ramazanın tarih boyunca aynı geleceği paylaşan insanlarımız için birliktelik tohumları eken manevi ruhunda sizlerle bir araya gelmeyi arzu ettik. Bu topraklarda oluşturduğumuz ortak medeniyet, barış ve hoşgörüden beslenmiştir. Bu coğrafyada farklı dil, din ve kültürler, insanların birbirlerini olduğu gibi kabul ettiği, farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü ve hassasiyetlerin gözetildiği bir ortak yaşama bilincine dönüşmüştür. Medeniyetimiz, yaşama biçimlerimizi ortak ve benzer hale getiren, inançlara ve farlılıklara derin bir hürmetle saygıyı öğreten ve yerleştiren bir hoşgörü medeniyetidir, birlikte ve bir arada yaşamanın tarih içindeki en önemli örneğini ortaya koymuş bir medeniyettir. Bu medeniyetin çocukları olan Müslümanlar nasıl, Hristiyan ve Yahudi komşuları ve kardeşlerinin Paskalya, Yortu ve Yom Kippurlarını kutlamışlarsa, Hristiyan ve Yahudi halkımız da Müslüman komşularının bayramlarını ve dini günlerini kutlamayı adet edinmişlerdir. Ramazanlarda Müslümanlar için iftar vermek de bu güzel geleneklerimizden bir tanesidir. Birbirine saygı ve hoşgörü bu topraklarda hepimizin ortak mirasıdır ve bu mirası korumalıyız. Bu miras, barış ve huzur içinde birlikte ortak bir gelecek kurmak için ortak temelimizdir."

Müslümanlar için ramazanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, cömertliğin, şefkatin ve merhametin ete kemiğe büründüğü bir rahmet ayı olduğuna dikkati çeken Şahin, iftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerin, toplumsal ve kültürel yapımızdaki çeşitliliğin, farklılıkları zenginlik olarak kabul etme anlayışının benimsendiğinin en somut göstergesi olduğunu vurguladı.

İstanbul'un, Türkiye'nin vitrini olduğunu kaydeden Şahin, şunları söyledi:

"İstanbul, barışın, sevginin ve kardeşliğin sembolü olarak farklı kültür, dil ve dinden insanları her daim kucaklamış ve ortak bu mirası günümüze kadar getirmiştir. Birazdan dünyanın dört bir yanından gelmiş siz değerli temsilcilerle iftar sofrasında aynı ekmeği paylaşacağız. Çünkü kardeşliğin en iyi bölüşüldüğü yer, sofradır. Aynı sofrada, aynı düşüncede buluşma geleneği yüzlerce yıldır bu topraklarda yeşeriyor. Bundan daha güzel bir mozaik olamaz. Dünyamızın bütün farklı renklerini bir araya getiren ve her şeyden evvel gönüllerimizi doyuran bu ramazanın hayırlara kapı açmasını yürekten diliyorum. Rahmet ayının bu anlamda vatanımıza, İslam alemine ve tüm dünya insanlarına barış, hayırlar, bereket ve huzur getirmesini diliyorum."

İftar programına, 51 ülkenin İstanbul'da görevli başkonsolos ve başkonsolos yardımcısı düzeyindeki temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Şahin'den Diplomatik Misyon Temsilcilerine İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.

  • Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi
    18:44 Başkentte MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Düzenlendi

    Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması, Çankaya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya 25 takım katıldı ve Subayevleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Balgat Aliye Yahşi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti ve bu tür yarışmaların öğrencilerin meslek seçiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi
    18:43 Muğla Datça'da Çocuk Evleri Sitesi Projesi Temel Atma Töreni Düzenlendi

    Muğla'nın Datça ilçesinde, Hazineye ait 15 bin metrekarelik alanda beş villa tarzı dubleks çocuk evi ve hizmet birimlerinden oluşacak çocuk evleri sitesi projesinin temsili temel atma töreni düzenlendi. Törene Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, Kadın İşgücünü Geliştirme ve Yaygınlaştırma Derneği (KİGDER) Başkanı Menşure Yavuz ve dernek üyeleri katıldı. Kaymakam Atıcı, projenin tamamlanmasıyla 50 çocuğa hizmet vereceklerini belirtirken, Dernek Başkanı Yavuz da projeye destek verenlere teşekkür etti. Ayrıca etkinlik kapsamında sanatçı Suavi'nin konser vereceği duyuruldu.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı
    18:33 Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

    Niğde'de yapılan bir operasyonda, bir kamyonda yapılan aramada 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve 1 şüpheli tutuklandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, il genelinde kaçakçılık suçlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Advertisement