Vali Şahin, Havza'da Hizmet İçi Eğitime Katıldı - Son Dakika
Yerel

Vali Şahin, Havza'da Hizmet İçi Eğitime Katıldı

Vali Şahin, Havza\'da Hizmet İçi Eğitime Katıldı

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Havza'da İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda valilikteki görevlilere yönelik iletişim konulu hizmet içi eğitime katıldı.

21.11.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Havza'da İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda valilikteki görevlilere yönelik iletişim konulu hizmet içi eğitime katıldı.

Vali Şahin, ilçedeki bir otelde düzenlenen eğitimde, gelişmiş ülkelerde bu tür eğitimlerin düzenli olarak düzenlendiğini söyledi.

Yapılan araştırmalara göre üniversite eğitiminin 2,5 yıl sonra işe yaramayacağının belirlendiğini anlatan Şahin, "Hizmet içi eğitime en çok önem veren bakanlıklar arasında bağlı olduğumuz İçişleri Bakanlığımız geliyor. Özellikle bizim gibi valiliklerin, kaymakamlıkların, toplum ile toplum sorunları ile baş başa kalan arkadaşlarımız hem öz güvenleri yüksek hem işlerini iyi yapan, bir o kadar da sorunlara karşı çözüm üretebilmeliler" dedi.

Şahin, 2 gün önce herkesi sarsan bir cinayet yaşandığını hatırlatarak, "Akşam yastığa başımı koyduğum zaman bir vali değil de vatandaş olarak, bu şehirde yaşayan biri olarak soruna nasıl çözüm üretirim diye düşünüyorum. Biliyorsunuz, Kamil Furtun olayı bizim çok derinden etkilemişti. Daha üzerinden bir yıl geçmeden bir başka doktorumuz görev başında şehit edildi" diye konuştu.

Ekonomik gelişmişliğin nüfusa eşit oranda olması gerektiğini vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

"O yüzden ülkeler üzerinde oyunlar oynanır. Ülkemiz 2020 yılında ekonomik güçlü ülkeleri arasında onuncu olacak. Samsun'da da ülke gelinde ilk ona girelim diye kendimize hedef koyduk. İki dakika öncesini geri getirme şansınız yok ama zamanınızı bereketlendirme şansınız var. Vaktimizi bereketli geçirirsek hem kendimize hem çevremize hem de ülkemize faydamız oluruz. Diğer türlü vakit öyle veya böyle geçer. Sizden ricam, klasik bir memur olma zihniyetinden çıkın. Yaşadığımız şehrin sorunlarını çözmek adına projeler üretin ve bunları paylaşın. Bu tür eğitim çalışmalarına öncü olmanızı ve desteklemenizi bekliyoruz. Bu eğitimin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Hizmet içi eğitime katılan valilik personeli Prof. Dr. Ertuğrul Yaman, "Etkili iletişim ve insan ilişkileri" konulu sunum yaptı.

İki gün sürecek programa Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Murat İkiz ile vali yardımcıları ve Samsun Valiliği personeli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Şahin, Havza'da Hizmet İçi Eğitime Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement