Vali Salihoğlu'ndan, Karacakılavuz Mahallesi'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Salihoğlu'ndan, Karacakılavuz Mahallesi'ne Ziyaret

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu eşi Sabiha Salihoğlu ile birlikte, Süleymanpaşa İlçesi Karacakılavuz Mahallesinde bulunan Karacakılavuz el dokumalarını yaşatmak ve tanıtmak amacıyla kurulan Küçük El Sanatları Kooperatifini ziyaret etti.

23.06.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu eşi Sabiha Salihoğlu ile birlikte, Süleymanpaşa İlçesi Karacakılavuz Mahallesinde bulunan Karacakılavuz el dokumalarını yaşatmak ve tanıtmak amacıyla kurulan Küçük El Sanatları Kooperatifini ziyaret etti.

Ziyarette  Karacakılavuz Küçük El Sanatları Kooperatif Başkanı Fatma Çaylalı ile bir süre görüşen Salihoğlu, dokuma tezgahlarını gezerek ürünleri inceledi.

Ürünleri çok beğendiğini belirten Salihoğlu, Çaylalı ve kooperatif üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Salihoğlu'nun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Çaylalı, 1885'te Bulgaristan'dan Karacakılavuz Mahallesi'ne göçen atalarının geleneklerini kurdukları kooperatif aracılığıyla yaşatmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Biz, 1885 yılında Bulgaristan'dan Karacakılavuz'a göçen ninelerimizin beraberinde getirdikleri dokuma tezgahlarının birebir aynısında yine ninelerimizin getirdiği kültürü, motifleri işliyoruz. Kültürümüzü yaşatmaya ve tanıtmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda üyelerimiz burada ev ekonomilerine de katkı sağlıyor. Kooperatifimizin bu günlere ulaşmasına katkı sağlayan, çalışmalarımızı destekleyen Tekirdağ Valiliğine, Halk Eğitim Merkezine ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne   teşekkür ederiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Salihoğlu'ndan, Karacakılavuz Mahallesi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement