Vali Şerif Yılmaz: 112 Acil Çağrı Merkezi 16 Kasım'da Hizmete Giriyor - Son Dakika
Yerel

Vali Şerif Yılmaz: 112 Acil Çağrı Merkezi 16 Kasım'da Hizmete Giriyor

Vali Şerif Yılmaz: 112 Acil Çağrı Merkezi 16 Kasım\'da Hizmete Giriyor

Kütahya’da, 112 Acil Çağrı Merkezi Bilgilendirme Toplantısı, Vali Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

04.11.2015 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, 112 Acil Çağrı Merkezi Bilgilendirme Toplantısı, Vali Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Projesi ve ihalesi Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve ödeneği İçişleri Bakanlığı tarafından temin edilen 112 Acil Çağrı Merkezi bilgilendirme toplantısına Vali Şerif Yılmaz, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz ile çağrı merkezinde hizmet verecek kurumların yetkilileri katıldı. Toplantıda 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Vekili Tamer Yiğit kurum ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.

112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Şerif Yılmaz kurum Müdür Vekili Tamer Yiğit'ten sistem, işleyiş, bina yapısı hakkında bilgiler aldı. Vali Yılmaz, yurt dışında görülen sistemin artık Türkiye'de de hizmete geçtiğini kaydetti. Yılmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi ile asılsız ihbarların önüne geçileceğini ve ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmada sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

112 Acil Çağrı Merkezi'nin süzgeç işlevi göreceğini belirten Vali Şerif Yılmaz, "Akşam canı sıkıldığında 112'yi arayanlar, ev adresini soran insanlar vardı. Asılsız ihbarlar yüzünden gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaşmakta sıkıntı çekiliyordu. 112 Acil Çağrı Merkezimizle bu sıkıntıyı aşmış olacağız. Bundan sonra tek numara olacak. Yolda kalsa, kaza geçirse, yangın da çıksa 112'yi aradığında muhatap bulacak. Bu sayede lüzumsuz yere arayıp, meşgul edenler de engellenmiş olacak. Bir nevi süzgeç işlevi görecek, herkes kendi işini yapacak. Geçen yıl kış mevsiminde yaşadığımız sıkıntıları göz önüne alıp çalışma yaptığımızda koordinasyonda eksiklik olduğunu gördük. İşlerin bir merkezden yürütülmesi gerektiğine karar verdik, tüm afetlerde eş güdümü sağlayacak kurum oluşturduk. Üstte yönetim ve afet merkezi oluşturulacak. Bu diğer illerde belki yok, ilimizde ekstra yaptık. Şehir içerisindeki MOBASA sistemimizi Bakanlıktan aldığımız yaklaşık 2 milyon TL kaynak ile yeniledik, ilaveler yaptık bu sayede görüntü ve çözünürlük daha da netleşti. Şehir içerisinde herhangi bir olayda buradan da olayı görmek suretiyle arkadaşlarımız izleyerek yönlendirmeyi yapacak. Görüntülemede 38 nokta, 3 plaka tanıma yaptık. Sabit 61, hareketli 36 olmak üzere toplam 97 ayrı MOBESE noktamız var. Bu bize daha pratik ve seri çalışma şekli sağlayacak" diye konuştu.

2014 yılında kurumların aldığı 697 bin 557 çağrıdan 615 bin 769'unun gereksiz çağrı olduğu, 2015 yılı içerisinde ise 321 bin 36 çağrıdan 268 bin 206'sının gereksiz arama olduğu anlaşıldığı ifade edildi.

16 Kasım'da faaliyete geçecek 112 Acil Çağrı Merkezi'nde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet verecek. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Şerif Yılmaz: 112 Acil Çağrı Merkezi 16 Kasım'da Hizmete Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement