Kütahya Valisi Yılmaz: Sanayide En Büyük Sıkıntı Kalifiye Eleman - Son Dakika
Yerel

Kütahya Valisi Yılmaz: Sanayide En Büyük Sıkıntı Kalifiye Eleman

Kütahya Valisi Yılmaz: Sanayide En Büyük Sıkıntı Kalifiye Eleman

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kentte kalifiye eleman sıkıntısının hat safhaya ulaştığını söyledi.

10.07.2014 12:41  Güncelleme: 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kentte kalifiye eleman sıkıntısının hat safhaya ulaştığını dile getirdi.

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Vali Yılmaz, "Bildiğiniz gibi özellikle il geneli ile ilgili bilgi verecek olursak Tavşanlı'dan sonra Gediz'de de OSB' miz var oradada doluluk oranı yükselmektedir.Önümüzdeki günlerde orada da müteşebbis toplantısında ikinci etabı devam ettireceğiz.İlin geneli ile ilgili hatta ülke çapında önemli olacak OSB' nin girişimine başladık. Bununla ilgili işlemleri tamamladık, bir takım eksiklikler var. Bu eksiklikleri tamamlamak suretiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün Altıntaş ilçe sınırları içerisinde Zafer Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor yaklaşık 623 hektar alanda yalnız oradaki yaptığımız çalışmalar alan büyüklerinin bizim OSB kadar, düşünün onun üzerinde büyüklükte parseller oluşturmayı düşünüyoruz. Özellikle büyük yatırım yapmak isteyen gerek yurt içinden, gerek yurt dışından, gerekse ilimizden sanayicilerimize böyle bir imkan sunmak adına böyle bir çalışma başlattık. Başbakanlık Yatırım Koordinasyon Merkezi ile birlikte iş birliği içerisinde zaman zaman büyük parsel taleplerine cevap veremiyoruz. Tavşanlı'da ki en büyük parselimiz ikinci etapta 130 dönümdür ki buda büyük yatırım için baktığınız zaman büyük bir rakam ifade etmiyor. O nedenle böyle bir çalışmayı başlattığımızı bilmenizde yarar var.Bugün il genelinde en büyük sorunumuzun sizlerinde yaşadığı kalifiye işçi sıkıntımız var. Maalesef bu da her tarafta karşımıza çıkıyor. Aslında bunu benim değil de sizlerin söylemesi daha iyi olur.İş var, fabrika var maalesef gelen işçi yok.İşin gerçeği bu ama dışarıya çıktığınız zaman kimse biz burada çalışırız demiyor, birde sanayiye dönük çalışma disiplinine alışkın olmadığımız içinde maalesef o sıkıntıları zaman zaman yaşıyoruz. Burada sevindirici olan, bu konuda Tavşanlı İlçemizde İş-Kur marifetiyle işbirliği yaptığımız Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi bulunmaktadır. O nedenle hepinize teşekkür ediyorum. Bu devletin imkanıdır, bunu kullanmamız lazım ve hepimiz kullanacağız. Bu haktır, başka birisine bir lütuf da değildir. Tavşanlı OSB'nin İş-Kur ile yaptığı işbirliği neticesinde sağlanan istihdam oranı yüzde 55 civarındadır. O nedenle bizim bu imkanlardan kullanmak suretiyle ilimizde aş, iş, istihdam imkanlarını artıracak çalışmaların devam etmesi gerekiyor. Tüm ilçelerimizde de özellikle göçün önlenebilmesi, ilçelerimizdeki sanayileşmenin devam etmesi gerekir. Tüm sanayicilerimiz de buradayken arkadaşlarımızın da bilmesinde yarar var. OSB'nin şu anki itibariyle 2.etap altyapı çalışmalarının başlamasıyla ilgili çalışmaları başlattık. İnşallah onu devam ettireceğiz.Atıksu arıtma ile ilgili Zafer Kalkınma Ajansımızdan aldığımız destek ile yapım çalışmaları başlıyor. Bu yıl proje ve fizibilite çalışmalarını yaptırıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bununla ilgili çalışmalar sona ermiş olacak" şeklinde konuştu.

"4 OSB'YE HEYET BAŞKANLIĞI YAPIYORUM"

Tavşanlı OSB'deki problemlerinin tek tek çözüldüğünü kaydeden Vali Yılmaz, "Haziran ayında oluşan yoğun yağış sırasında yıldırım düşmelerinden kaynaklı Elektrik ile ilgili sıkıntımız vardı, onunda alternatif bağlantısını kuracağız. Onunla ilgili bir problemimiz kalmadı. Doğalgaz ile ilgili olarak da Kütahya Çinigaz'ın yatırım programının onaylanması ile ilgili bizzat kendim gidip görüştüm. Buraya yapılacak olan yeni hat sadece Tavşanlı OSB'yi değil ilçe merkezinin de ihtiyacını giderecek olan ek bir hat ile beraber tüm problemleri çözmüş olacağız. İnşallah bundan sonra da bu birlikteliklerimiz devam eder. Önemli olan herkesin aynı şekilde, aynı heyecan ve duyguyla bir şeyleri paylaşmasıdır, kalbimizde olanın herkes tarafından bilinmesidir. Ben 4 tane OSB'ye Müteşebbis Heyet Başkanlığı yapıyorum. Bunlardan parada almıyorum, makamda almıyorum. Aksine mesaimin büyük bir kısmını bu işler için harcıyorum. Bunun sebebi ise; Sanayi bir şehrin lokomotifidir. Şehrin kalkınması, ülkenin kalkınması sanayi ile olacaktır. Tarım ile olacak olsaydı kalkınmış olur, Dünya ile rekabet eden ülkelerden biri olurduk. Özellikle sanayide yeni teknolojilerin hayata geçirilmesi yönünde de bizim öncülük etmemiz gerekiyor. Devlet olarak bizler fabrika yapmıyoruz, bunu iş adamlarımız çok da güzel yapıyorlar. Biz alt yapı ile ilgili yapılması gereken çalışmaları yapıp sunmamız gerekiyor. Geçtiğimiz dönemde Tavşanlı OSB'de toplantı yaptık. Bazı arkadaşlar geldi ama Müteşebbis Heyet Üyemiz olmasına rağmen Tavşanlı Ticaret Sanayi Odası Başkanımız gelmedi, bugünkü iftara da maalesef gelmedi. Kendisine de söyledim; bu şekilde bir davranış biçimiyle bir yere varamayız" ifadelerini kullandı.

İftar yemeği sırasında Grup Fasıl tarafından ilahiler ve tasavvuf müziği ezgileri seslendirildi.

İftar yemeğine, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İGM Başkanı Musa Yilmaz, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İl ve İlçe Müdürleri, OSB müteşebbis heyeti üyeleri ve davetliler katıldı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Valisi Yılmaz: Sanayide En Büyük Sıkıntı Kalifiye Eleman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement