Vali Su Karayolunda İncelemede Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Su Karayolunda İncelemede Bulundu

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, yapımı süren Şırnak-Cizre karayolunun trafik güvenliği açısında kazalara fırsat vermeyeceğini söyledi.

07.04.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, yapımı süren Şırnak- Cizre karayolunun trafik güvenliği açısında kazalara fırsat vermeyeceğini söyledi.

Vali Su, beraberinde Karayolları 95. Şube Şefi Enver Yüce ve Emniyet Müdürü Celal Sel ile birlikte yapımı süren Şırnak-Cizre karayolunda incelemelerde bulundu.

Mevcut yola göre Şırnak ve Cizre arasındaki mesafeyi 10 kilometre kısaltacak ve yeni bölünmüş yol İpekyolu birleşiyor.

Bir süre önce yolun iki kilometrelik kesiminde meydana gelen heyelan sebebiyle çalışmaların yer yer aksadığı yeni Şırnak-Cizre karayolundaki, 3 adet 700 metre, 1 adet de 780 metre uzunluğunda tüp tünelin inşaatı bitme aşamasına gelirken, tüneller arasında ulaşımı sağlayacak olan viyadüğün tamamlanması için ise hummalı çalışma sürüyor.

Karayolları yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Su, heyelan olan bölümdeki çalışmaların hızlanması ve yolun kısa sürede bitirilmesi için müteahhit firma yetkililerine talimat verdi.

Öte yandan Vali Su, inceleme sırasında yol üzerinde karşılaştığı göçerlerle sohbet ederek, çocuklara oyuncak hediye etti.

Vali Su, Karayolları 95. Şube Şefliği ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, yeni yolun en kısa sürede bitirilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yol güzergahı üzerindeki tünellerin bitme aşamasına geldiğini ifade eden Vali Su, "Tünellerin hazır hale getirilmesi işlemleri devam ediyor. Yapımı süren viyadüğün kazıkları çakılmış ve üst tabliyelerinin ayakları yapılacak. İki kilometrelik kısımdaki heyelanla ilgili çalışmayı müteahhit firma devam ettiriyor. Yolumuzun en kısa zamanda bitirilmesi için hep birlikte gayet edeceğiz" dedi.

"Yeni yolumuz trafik güvenliği açısından kazalara fırsat vermeyen bir yol olacak"

Vali Su, yeni yolun trafik güvenliği açısından sağlayacağı faydalara değinerek, şunları kaydetti:

"Yeni yolumuz öncelikle Şırnak ve Cizre arasındaki mesafeyi oldukça kısaltacak. Malumunuz yeni yol duble. Vatandaşlarımızın çok daha hızlı bir şekilde Şırnak Cizre arasında gidiş gelişini sağlamaya imkan verecek bir yol. Mevcut yolumuz köy ve kasabalarımızın içinden geçiyor. Yeni yolumuz bu manada trafik güvenliği açısından kazalara fırsat vermeyen bir yol olacak. Çok daha güvenli bir yol."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Su Karayolunda İncelemede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement