Vali Süleyman Tapsız'dan Ygs Hassasiyeti - Son Dakika
Yerel

Vali Süleyman Tapsız'dan Ygs Hassasiyeti

Vali Süleyman Tapsız\'dan Ygs Hassasiyeti

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 23 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için bir genelge yayımladı.

20.03.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 23 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için bir genelge yayımladı.

Vali Süleyman Tapsız tarafından yayınlanan genelgede şu ifadeler yer aldı:

"Devletimizin ve milletimizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizin özverili ve gayretli çalışmalarının değerlendirileceği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart 2014 Pazar günü yapılacaktır. İlimizde 23 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı'nın güvenli ve sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi ve gençlerimizin performanslarına engel olacak herhangi bir olumsuzluğa mahal verilmemesinin esas alınması gerektiği belirtilen genelgede; 1- Sınavın yapılacağı 23 Mart 2014 tarihinden bir önceki gün ile sınavın sonuçlanmasına kadar olan süre içerisinde; a. Otoların klakson çalmaları, b. Düğün, asker uğurlama konvoyları vs. oluşturulması, c. Bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri her türlü gürültünün yapılması, Kilis İli mülki hudutları dahilinde yasaklanmıştır. 1- Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle araçlarla veya seçim bürosundan yapılacak propaganda ile açık ve kapalı alan toplantıları vesilesiyle dışarı yayın yapılması hususlarının düzenlemesi yetkisinin İlçe Seçim Kurulları Başkanlıklarına ait olduğu hususu Yüksek Seçim Kurulunun 11 Ocak 2014 tarih ve 35 sayılı kararından anlaşılmıştır.2- Sınavların yapıldığı okullar ve kamu binaları bahçelerine ve çevrelerine sınav günü hiçbir vasıta park ettirilmeyecektir.3- 23 Mart 2014 tarihinde sınavın yapılacağı tüm okullar ile çevrelerinde emniyet tertip ve tedbirleri Polis ve Jandarma tarafından önceden planlanacaktır.4- Belediye Başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergahlar levhalarla belirlenecek ve toplu taşıma seferleri aksatılmadan sürdürülecektir.5- Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak olan öğrencilerden sınav heyecanı ve telaşı içerisinde kimlik cüzdanını kaybedenler ile unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 23 Mart 2014 tarihinde Merkez İlçe, Elbeyli, Musabeyli ve Polateli İlçe Nüfus Müdürlükleri hizmet vermek üzere açık tutulacaktır. 6- Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı koordinasyonunda ilgili Meslek Odalarınca yemek ve konaklama hizmetlerinde gerekli kolaylaştırıcı tedbirler alınacaktır.7- Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne bağlı Öğrenci Yurtları ile İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacaktır. 8- Bu karara uymayan siyasi parti ve adaylar hakkında, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 134. Maddesi gereğince adli işlem, vatandaşlar hakkında ise 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve 2918 KTK ve ilgili yasalar gereğince işlem yapılacaktır."

Vali Süleyman Tapsız, ildeki her düzeydeki kamu personelinin ve vatandaşın, geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlıklı ve sakin bir sınav süreci yaşamaları bakımından gerekli özen ve hassasiyeti göstermeleri ve uygun tedbirlerin önceden alınması talimatını verdi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Süleyman Tapsız'dan Ygs Hassasiyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement