Vali Toprak, Akçadağ İlçesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Toprak, Akçadağ İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Toprak, Akçadağ İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Akçadağ ilçesini ziyaret eden Malatya Valisi Mustafa Toprak, incelemelerde bulunduValilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Toprak, Akçadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

05.10.2016 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçadağ ilçesini ziyaret eden Malatya Valisi Mustafa Toprak, incelemelerde bulundu

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Toprak, Akçadağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Toprak, öğrencilerin talep ve sorunlarını dinledi.

Daha sonra ilçedeki ceza infaz kurumu inşaat alanında incelemelerde bulunan Toprak, çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

Suçun cezası olması gerektiğini belirten Toprak, "Cezaevi yapmak çok hoş gibi gözükmez ama insanlar olduğu sürece suç olacaktır. Suçun karşılığında da ceza mutlaka olmalıdır. Bu manada da buralar daha modernize edilirse buradaki insanların ıslah edilmesi, topluma kazandırılmış bir şekilde çıkmasını da sağlamış oluruz. İşin esası budur." ifadelerini kullandı.

Firma yetkilileri tarafından Toprak'a verilen bilgide, 525 dönüm arazi üzerine inşaa edilecek ceza infaz kurumunun, 250 açık 750 kapalı olmak üzere bin kişi kapasiteli olduğu, açık, kapalı bölümler için ziyaretçi binaları, idari binası, teknik merkezi, iş atölyesi, trafo binaları, arıtma tesisi, su deposu ve jandarma binası, güneş kolektörlerinin de bulunduğu modern bir kampüs olacağı iletildi.

Akçadağ Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile bazı mermer ocaklarını da gezen Toprak, OSB ile ilgili gelişmeleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin bakanlık nezdinden takip ettiğini kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı cazibe merkezlerinin içinde Malatya'nın da yer aldığını hatırlatan Toprak, "Malatya'yı da cazibe merkezi yapacak o teşvik sistemi ve çalışmaların buraya, bu sektöre de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu anlamda elimizi çabuk tutuyoruz. Sizleri daha kaliteli ve katma değeri yüksek üretim yapmaya teşvik edecek her türlü katkıyı vermeye hazırız." dedi.

Toprak'a incelemeleri sırasında İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, İlçe Belediye Başkanı Ali Kazgan, ilgili kurum ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Toprak, Akçadağ İlçesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement