Vali Toprak Arguvan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Toprak Arguvan'ı Ziyaret Etti

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Arguvan ilçesini ziyaret etti.

08.03.2017 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Arguvan ilçesini ziyaret etti.

Vali Toprak'ı Kaymakamlık binası girişinde Kaymakam Cuma Emeç, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kızıltaş ile ilçeki kamu kurumlarının müdürleri karşıladı.

Daha sonra kaymakamlığa geçen Toprak, Kaymakam Emeç'e yeni görevinde başarılar diledi.

İlçede yürütülen hizmetlere ilişkin ilgililerden detaylı bilgi alan Vali Toprak, ilçede spor salonu olmaması nedeniyle okulların uygun olanından birinin bahçesine yeni yatırım programında okul tipi bir spor salonu yapılması konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'ya talimat verdi.

Vali Toprak, Arguvan ilçesinde yapımı hızla süren Yoncalı Barajı'nın tamamlanmasıyla şu anda verimli olan ancak üretim sağlanamayan toprakların önemli ölçüde sulanabilir hale geleceğini ifade etti.

Sulanan bu verimli topraklar sayesinde yeni ürün çeşitleriyle tarımsal üretimin ve hayvancılığın daha iyi bir zeminde yapılacağını aktaran Toprak, baraja su taşıyacak tünelin ihalesinin yapıldığını, yer tesliminin gerçekleştirildiğini, inşaatına da en kısa sürede başlanacağını belirtti.

Arguvan ile Arapgir ilçeleri arasındaki Deregezen Jandarma Karakol Komutanlığı'nın arka tarafında yer alan araziye Güneş Enerjisi İhtisas Endüstri Bölgesi kurulması konusunda çalışmaların tamamlandığını kaydeden Vali Toprak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına inceleme konusunda dosyanın gönderildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Toprak Arguvan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement