Vali Toprak, Şehit ve Gazi Aileleriyle Yemekte Buluştu - Son Dakika
Güncel

Vali Toprak, Şehit ve Gazi Aileleriyle Yemekte Buluştu

Vali Toprak, Şehit ve Gazi Aileleriyle Yemekte Buluştu

Hakkari Valiliği, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verdi.

21.09.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valiliği, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle şehit ve gazi aileleri onuruna yemek verdi.

Orduevi'nde verilen yemeğe Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İçişleri Bakanlığı'nca Hakkari Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim ile şehit ve gazi aileleri katıldı.

Vali Toprak, yemeğe katılan şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaları tek tek dolaşarak sohbet etti.

Yemekte konuşan Vali Toprak, gaziler günü vesilesiyle düzenledikleri yemeğe katılan şehit yakınları ve gazilere teşekkür etti.

"Milletçe vatan topraklarında hür ve huzur içerisinde hayatımızı devam ettiriyorsak bunda en fazla rolü ve katkısı olanların şehitlerimiz ve gazilerimiz olduğunu herkesin üzerinde mutabık olduğu en kesin doğru olarak karşımıza çıkmaktadır" diyen Toprak, şunları söyledi:

"Nasıl bu vatanın kurtarılması ve cumhuriyetimizin kurulması aşamalarında gözlerini kırpmadan hayatları pahasına göreve koşan babalarımız ve dedelerimiz layık oldukları üzere en onurlu şekilde tarihteki yerlerini almışlarsa, daha sonraki zamanlarda da vatan çağırdığında onların çocukları olan sizlerde koşa koşa bu kutlu mücadelede yerlerinizi aynı cesaret ve şuurla aldınız ve almaya devam ediyorsunuz. Hakkari özeline baktığımızda da yine ülkemizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğimize, gelişip büyümemize, refah seviyemizin yükseliyor olmasına katlanamayan iç ve dış odakların yürüttükleri terör eylemlerinin engellenebilmesi için sizlerde aynı atalarınız gibi bu oyunlara gelmeyerek devletimizin yanında hak ve millet adına yer alarak yaralandınız ve acı çektiniz. Ancak vatana kazandırdıklarınızı düşündüğünüzde bu sıkıntılarınızın çok hafiflediğinden ben eminim. Yerine getirmiş olduğunuz hayırlı hizmetlerinizden dolayı sizlere şükranlarımızı sunuyorum. Devletimiz bu hizmetlerinizin tam karşılığı olmaza da her zaman ve her yerde bütün sıkıntılarınızın giderilmesi için seferberdir."

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç da, Hakkari kırsalında yürütülen operasyonlar nedeniyle uzun süredir gazi ve şehit yakınları ile bir araya gelemediklerini belirtti.

Şehit yakınları ve gazilerle birarada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Tayanç, "bu sene benim buraya gelişimin daha 40. günü. Operasyonel faaliyetlerden dolayı bayramda ve diğer günlerde sizleri ziyaret edemedik. Gönül istiyor ki, özel günlerde daha uzun süre beraber olalım. Fakat biliyorsunuz bu coğrafyadaki bu ciddi problemin hepiniz farkındasınız, hepiniz şehit ve gazi yakınısınız. Biz de bu coğrafyada, daha fazla şehit ve gazilerimiz olmasın diye buraya gerekirse ölmeye, gerekirse gazi olmaya geldik. Burada masumane dolaşan çocuklarımız, kızlarımız, bu yavrularımız bu coğrafyada daha güzel bir geleceğe kavuşsunlar, rahat uyusunlar, güven içeresinde buralarda seyahat edip gelecekleri için çaba göstersinler diye biz gece uyumamak için buraya geldik. Burada gerekirse gecemizi gündüzümüze katmaya, gerekirse ölmeye, ölüm hakkımızda hayırlısıyla şehit olmaya, eğer yaşamak hakkımızda hayırlısıysa muzaffer olmaya çok kararlıyız. Bu konuda kararlılığımızı da inşallah size göstereceğiz. Zaten şu ana kadar sizlerle birlikte olamamamızın sebebi operasyonel faaliyetlerimiz. Bir kısım ailelerimiz bizlerde randevu istiyorlar. Onların randevularına cevap veremedik. Kusura bakmasınlar. İnşallah bu terörle mücadele belli bir seviyeye bu sorunları indirdikten sonra rahat rahat hepinizle görüşeceğiz. O yüzden de özür diliyorum." dedi.

Program sonunda şehit ve gazi ailelerine çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Toprak, Şehit ve Gazi Aileleriyle Yemekte Buluştu - Son Dakika


Advertisement