Vali Tutulmaz'dan İlçe Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Vali Tutulmaz'dan İlçe Ziyaretleri

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, ilçe ziyaretleri kapsamında Şirvan ilçesini ziyaret etti.

02.04.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, ilçe ziyaretleri kapsamında Şirvan ilçesini ziyaret etti.

Taşlı köyü yakınlarındaki Alkumru Baraj göletinde kurulan 200 ton kapasiteli Kafes Balıkçılığı Tesislerinde inceleme yapan Tutulmaz, işletme sahiplerinden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tutulmaz, burada yaptığı açıklamada, barajlarla anılmaya başlanan Siirt'te kültür balıkçılığının yapılmaya başlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sur ürünleri yetiştiriciliği için baraj göllerinin çok uygun olduğunu belirten Tutulmaz, "Bildiğiniz gibi ilimiz barajlarla anılmaya başlandı. Barajlarda Hidro Elektrik Santralleri dolayısıyla elde edilen enerjinin yanında balıkçılık alanında da yeni iş alanları doğdu, bununda ilk örneğini bu tesiste görüyoruz. Bundan sonraki beklentimiz diğer barajlarımızda da benzer tesislerin kurularak, barajların daha verimli hale getirilmesidir" diye konuştu.

Tesis sahibi Tevfik Carlık da 2015 yılında 50 ton alabalık üretmeyi hedeflediklerini belirterek, "Gelecek yıl ki hedefimiz 200 ton balık üretimi yapmaktır" dedi.

Vali Tutulmaz'ın ziyaretine, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Şirvan Kaymakamı Mehmet Öztürk, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Tutulmaz'dan İlçe Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement