Vali Yardımcısı Altun, Genç Bürokrat Dergisine Röportaj Verdi - Son Dakika
Yerel

Vali Yardımcısı Altun, Genç Bürokrat Dergisine Röportaj Verdi

Vali Yardımcısı Altun, Genç Bürokrat Dergisine Röportaj Verdi

Vali Yardımcısı Salih Altun, "Mülki idare amiri olmak, millete hizmete büyük bir avantaj yakalamak demektir.

16.11.2015 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Yardımcısı Salih Altun, "Mülki idare amiri olmak, millete hizmete büyük bir avantaj yakalamak demektir. Mülki idare mesleği, kariyer olanakları açısından da seçilebilecek en güzel mesleklerden biridir" dedi.

Altun, Genç Bürokrat Dergisine verdiği röportajda, toplumsal huzur ve mutluluğa vesile olmak isteyen bir idarecinin, insanı, insana dokunarak yönetmesi gerektiğini bildirdi.

Yakından takip ettiği Genç Bürokrat Dergisine konuk olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Altun, röportajda şunları aktardı:

"Kaymakamlık köklü geçmişi olan bir meslek. Osmanlı'dan günümüze haklı bir saygınlığa sahip kaymakamlık mesleği, idealist düşünce yapısına sahip birçok genç gibi benim de hayallerimi süslemekteydi. Bu bağlamda eğitimden sağlığa, güvenlikten ulaşıma, tarımdan spora, sosyal yardımlardan, kamu ve özel sektör yatırımlarına kadar birçok alanda yetki ve etki sahibi olmak anlamına gelmekteydi. Mülki idare amiri olmak, millete hizmete büyük bir avantaj yakalamak demektir. Mülki idare mesleği, kariyer olanakları açısından da seçilebilecek en güzel mesleklerden biridir."

Bitlis'in güzide ve doğal yapısı, tarihi, kültürel değerleriyle son derece önemli bir il olduğunu ifade eden Altun, doğa harikası olan Bitlis'in Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerinin ve Süphan Dağı'nın, Van Gölü kıyısında yer aldığını anımsattı.

Altun, "Şehrin tarihi ve kültürel zenginliği, Bitlis'e girdiğinizde üzerinize siner ve adeta sizi kuşatır. Böylesine güzel anlam ifade eden Bitlis'e atanmak mutluluk verici. 2 yılı aşkın süredir görevime huzur içinde devam ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Yardımcısı Altun, Genç Bürokrat Dergisine Röportaj Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement