Vali Yavuz'a Bombalı Saldırı Eylemi Keşfi İçinde Bulunanlar Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Vali Yavuz'a Bombalı Saldırı Eylemi Keşfi İçinde Bulunanlar Tutuklandı

Vali Yavuz\'a Bombalı Saldırı Eylemi Keşfi İçinde Bulunanlar Tutuklandı

MUŞ'ta Vali Seddar Yavuz'a yönelik bomba düzenekli saldırı eyleminin keşif ve istihbaratını yapan ve terör örgütü PKK'ya 1 ton patlayıcıyı teslim eden 12 kişi tutuklandı.

11.08.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ'ta Vali Seddar Yavuz'a yönelik bomba düzenekli saldırı eyleminin keşif ve istihbaratını yapan ve terör örgütü PKK'ya 1 ton patlayıcıyı teslim eden 12 kişi tutuklandı.

Valilik, geçen 1 Ağustos günü saat 22.00 sıralarında Bingöl ilinden Muş'a geçiş yapacağı duyumu alınan PKK terör örgütüne yardımda bulunan, örgütün keşif, istihbarat faaliyetleri içerisinde yer alan ve örgüt mensuplarına malzeme temin edenlere yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"1 Ağustos 2016 tarihinde Muş'un merkez Kıyık Köyü mevkisinde durdurulmak istenen ancak durmayarak Emniyet güçlerine ateş açarak kaçan 72 AB 212 plakalı araç içindekilere, ekiplerin anında karşılık vermesi ve yapılan takip sonucunda 2 PKK/KCK terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Saldırı sonrasında ilde yapılan operasyonlarda, PKK/KCK terör örgütüne yardımda bulunan, örgütün keşif istihbarat faaliyetleri içerisinde yer alan, örgüt mensuplarına silah ve mühimmat ile patlayıcı yapımında kullanılan gübre/pil/kablo temin eden toplam 17 şüpheli 2 Ağustos günü yakalanarak gözaltına alındı. Yürütülen tahkikat sonrasında adli mercilere sevk edilen şüphelilerden aralarında Vali Seddar Yavuz'a yönelik bomba düzenekli saldırı eyleminin keşfi ve istihbaratı içerisinde yer alan, hazırlanan bomba düzeneğinde kullanılan 1 ton patlayıcıyı, örgüt mensuplarına teslim eden şüphelilerin de bulunduğu toplam 12 şüpheli tutuklanarak ceza evine gönderilirken, 4 şüpheli denetimli serbestlik kaydıyla, yaşı küçük bir şüpheli ise adli mercilerce serbest bırakılmıştır."

- Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Yavuz'a Bombalı Saldırı Eylemi Keşfi İçinde Bulunanlar Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement