Vali Yavuz'dan Üretici Birliklerine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Yavuz'dan Üretici Birliklerine Ziyaret

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Arı Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

17.03.2015 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Arı Yetiştiricileri Birliğini ziyaret etti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen ile ilk olarak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğini ziyaret eden Vali Yavuz, Birlik Başkanı Kadir Karakoç'tan birliğin yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kelkit, Şiran ve Köse bölgesinin en önemli gelir kaynağının tarım olduğunu belirten Vali Yavuz, birliklerin devletin eli, ayağı olduğunu söyledi.

Gümüşhane'de tarımla geçimini sağlayan vatandaşların durumlarının daha iyi bir noktaya gelmesi için şeffaf ve güvene dayalı bir ortamda, birliklerin ve devletinin gücünün birleştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, birlik yöneticilerinden, özellikle süt toplamayla ilgili farklı projeler üretmelerini istedi.

Birlik üyeleriyle bir süre sohbet ettikten sonra Arı Yetiştiricileri Birliğine geçen Vali Yavuz'a, Birlik Başkanı Niyazi Gül çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gümüşhane genelinde 448 üyeleri bulunduğunu ve yıllık 650 bin ton bal üretimi gerçekleştirdiklerini anlatan Gül, bu yıl üretimi bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Gümüşhane balının en kısa sürede turizm amaçlı marka haline gelmesi gerektiğini belirten Vali Yavuz, iyi bir yol haritası belirlenerek, kaliteden taviz verilmeden üretimin artırılması, bal evleri kurulması ve arıcılık sektöründen istifade eden Gümüşhaneli sayısının artırılması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Yavuz'dan Üretici Birliklerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement