Vali Yavuz, Karakale'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Yavuz, Karakale'de İncelemelerde Bulundu

Vali Yavuz, Karakale\'de İncelemelerde Bulundu

Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Karakale Köyü'nde meydana gelen sel felaketi ardından bölgede incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, "Bugün eksik arama zamanı değil şu anda yaralarımızı sarmak ve bu tür olaylardan ders çıkartarak tekrarını önleme günüdür" dedi.

26.06.2016 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Karakale Köyü'nde meydana gelen sel felaketi ardından bölgede incelemelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, "Bugün eksik arama zamanı değil şu anda yaralarımızı sarmak ve bu tür olaylardan ders çıkartarak tekrarını önleme günüdür" dedi.

Vali Seddar Yavuz, selin vurduğu Korkut İlçesi'ne bağlı Karakale Köyü'nde incelemelerde bulundu. 24 Haziran günü yaklaşık 45 dakika süren sağanak yağış ve dolu nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği, birçok ev ve işyerinin zarar gördüğü köye giden Vali Yavuz'a, Vali Yardımcısı Ali Sakar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İlçe Kaymakamı Abdülgani Mağ ile kamu kurum idarecileri eşlik etti. Köyde zarar gören işyerlerinde incelemelerde bulunan Vali Yavuz, halka 'Geçmiş olsun' dileklerini iletti. Burada yetkililerden son durum ile ilgili bilgi alan Vali Yavuz, şöyle dedi:

"Bu köyümüzde meydana gelen sel nedeniyle sağanak sonucu sele kapılan otomobilden 4 kardeşimiz sağ olarak kurtarıldı, 2 kişi hayatını kaybetti ve 1 çocuğumuz da kayıp. Kayıp olan çocuğumuzu arama çalışmalarımız devam ediyor. Temennimiz en kısa sürede çocuğumuza ulaşmak. Devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla birlikte dün olay anından itibaren burada, elimizden gelen bütün yardımları yapıyoruz. Altyapı ile ilgili gördüğümüz eksiklikleri ilgili Bölge Müdürlüklerine talimat verdik. En kısa zamanda menfezlerin genişletilmesi, dere yataklarının ıslahı dahil çözüm üreteceğiz. Bazı dere yataklarının dönünde yapılaşma olduğunu gördük, bununda bir tetikleyici unsur olduğunu değerlendiriyoruz. Ama bugün eksik arama zamanı değil şu anda yaralarımızı sarmak ve bu tür olaylardan ders çıkartarak tekrarını önleme günüdür."

Halkın öncelikli ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gerekli talimatları verdiğini kaydeden Vali Yavuz şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız kesinlikle müsterih olsunlar, şuanda hasar tespit komisyonumuz, AFAD, Çevre ve Şehircilik, DSİ, Karayolları, Sağlık Müdürlüklerimiz, İl Özel İdaresi Teşkilatımız yani kısacası bütün kurum ve kuruluşlarımızla buradayız. Dolaysıyla en kısa zamanda hasar tespitleri yapılacaktır. İlk etapta vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarının giderilmesi bakımından Korkut Kaymakamımıza talimat verdim. Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfı Başkanlığından derhal 1500 TL ödeme yapılacak. Bunun dışında acil ihtiyacı olan vatandaşlarımıza tek tek soruyoruz ki bizlerde şu anda zaten onun için buradayız. Mağdur olan tüm vatandaşlarımızın sorunlarını gidereceğiz. Diğer taraftan da gelen balçık, taş ve diğer malzemelerin temizlenmesi içinde ekiplerimiz iş makineleriyle yoğun bir çalışma içindedirler."

- Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Yavuz, Karakale'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement