Vali Yazıcı'dan Ayvalıklılar'a: Devlet Yanınızda - Son Dakika
Güncel

Vali Yazıcı'dan Ayvalıklılar'a: Devlet Yanınızda

Vali Yazıcı\'dan Ayvalıklılar\'a: Devlet Yanınızda

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesine gelerek yağış nedeniyle zarar gören yerlerde incelemelerde bulunan Vali Ersin Yazıcı, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyleyerek, devletin mağdur vatandaşın yanında olduğunu söyledi.

30.11.2016 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesine gelerek yağış nedeniyle zarar gören yerlerde incelemelerde bulunan Vali Ersin Yazıcı, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyleyerek, devletin mağdur vatandaşın yanında olduğunu söyledi.

Balıkesir Başsavcısı Sadık Bölek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Tamer Büyükgöz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile birlikte Ayvalık'a gelen Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer eşliğinde su altında kalan alanları ve evleri gezdi. Sarımsaklı, Altınova, E-87 Karayolu civarındaki fabrikalar ve villaları ziyaret eden Vali Yazıcı, Ayvalık Kaymakamlık binasında yaptığı açıklamada, "Önceki akşam yoğun bir şekilde yağan ve İzmir yolunu da trafiğe kapatmak zorunda kaldığımız bölgede incelemeler yaptım. Gömeç'te tarihi bir köprümüz yıkıldı. Ayvalık'ta daha fazla hasar var. İnanın ben de görünce hayretlere düştüm. Sitelerimizde evler su altında kalmış. İncelemelerimiz devam ediyor. Hasar tespit komisyonlarımızı oluşturduk. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz vatandaşımızın yanında" dedi.

Dere yataklarının tüm Türkiye'de olduğu gibi Ayvalık'ta da doğal haliyle bırakılmadığını ileri süren Yazıcı, "Konut ve tesislerle bu dere yataklarına müdahalelerde bulunmuşuz. Doğal yatak hiçbir müdahaleye maruz kalmasa, yerleşim olmasa bu tür mağduriyetlerimiz olmayacak. Sarımsaklı adeta bir gölet olmuş. Nikita deremizin ıslahı gerek. Can kaybımız yok. Bu sevindirici. Biraz hayvan telef oldu, maddi hasar var. Türkiye Cumhuriyeti devlet güçlü. Hasar tespitleri en seri şekilde yapılınca biz de yardımlarımızı yaparız" dedi.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Yazıcı'dan Ayvalıklılar'a: Devlet Yanınızda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement