Vali Yazıcı'dan Huzurevi Sakinlerine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Vali Yazıcı'dan Huzurevi Sakinlerine Ziyaret

Vali Yazıcı\'dan Huzurevi Sakinlerine Ziyaret

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Esenli Bilal Şahin Huzurevini ziyaret ederek, yaşlılarla bir araya geldi.

23.12.2014 16:34  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Esenli Bilal Şahin Huzurevi'ni ziyaret ederek, yaşlılarla bir araya geldi.

Huzurevini Vali Yardımcısı Can Aksoy, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İbrahim Yücel ve Esenli Bilal Şahin Huzurevi Müdürü Hasan Şahin ile gezen Vali Yazıcı, daha sonra huzurevi sakinleriyle öğle yemeği yedi.

Yemeğin ardından huzurevi sakinleriyle sohbet eden Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilde devam eden bütün çalışmaların insan odaklı yapıldığını vurguladı.

Yaşlıları ziyaret ederek, onların hal ve hatırlarını sorup sohbet ettiklerini ifade eden Yazıcı, "Malum yaşlılık Allah Teala'nın fıtri bir kanunu, hayat ağacının aldığı son şekildir. Yüce Mevla'mızın koyduğu kanun gereği insan, doğar, büyür, yaşlanır ve ölür. Ömrümüz olduğu sürece yaşlanmak her insanın başına gelecek bir hakikattir. Yaşlılık, insanın en olgun çağıdır. Temkinli kararların alındığı, daha doğru adımların atıldığı, saygı ve itibara mahzar olunduğu bir dönemdir. Yaşlılarımız da bilsinler ki; ihtiyarlık hali Yüce Allah'ın takdir ettiği bir dönemdir. Yaşlılarımızdaki tecrübe gençlerde olsaydı dünyadaki önü alınamayan yanlışlıklar tekrar etmeyecekti. Nice bilinçsiz ve düşüncesiz davranışlar, toplumda yer bulmayacaktı" diye konuştu.

Yaşlılara saygı göstermenin herkesin görevi olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Onlara gösterilen hürmet, tüm insanlığa hürmettir. Onların dualarına ömür boyu muhtacız. Ayrıca, yaşlılarımızın varlığı, rızkımızın genişlemesine vesile olduğu, bela ve musibetlere karşı birer kalkan vazifesi gördüğü unutmamalıyız. Zira Peygamber Efendimiz 'Zayıf ve düşkünlerinize dikkat ediniz. Zira siz ancak düşkünleriniz sayesinde yardım görür ve rızıklanırsınız' buyurmuştur. Bu nedenle yaşlılarımızın varlıklarına tahammül edip onları sevmeliyiz" ifaelerini kullandı.

Esenli Bilal Şahin Huzurevi'nde kalan yaşlılar, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Vali Yazıcı'ya teşekkür etti. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Yazıcı'dan Huzurevi Sakinlerine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement