Vali Yılmaz, İncirhan'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Yılmaz, İncirhan'da İncelemelerde Bulundu

Vali Yılmaz, İncirhan\'da İncelemelerde Bulundu

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, restorasyon çalışmalarının devam ettiği İncirhan'ı gezerek bilgi aldı.

25.10.2013 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, restorasyon çalışmalarının devam ettiği İncirhan'ı gezerek bilgi aldı.

Burdur Valisi Yılmaz, Bucak Belediye Başkan Vekili İbrahim Sarı, Emniyet Müdürü Rahmi Öztürk, İlçe Jandarma komutanı Üsteğmen Salih Soydan Burdur Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci, İl Genel Meclisi Üyesi Sabri Uçan ve kazı heyeti ile birlikte çalışmaların devam ettiği İncirhan'ı gezdi. 1238 yılında Selçuklu Sultanı 1.Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılan İpekyolu üzerindeki İncihan'a Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından finans desteği sağlandığı bildirilirken, İncirhan ile ilgili olarak Akdeniz Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr.İbrahim Bakırcı ve Ege Üniversitesi'nden Yrd.Doc.Dr. Şakir Çakmak bilgiler verdi.

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz İncirhan ve avlusunda yapılan dolgu temizleme çalışmalarını gezdikten sonra yaptığı değerlendirmede, "Burdur Ağlasun'da Sagalasos, Bucak'ta incirhan ve Susuzhan ve il merkezi ve ilçelerinde bulunan çok sayıda tarihi ve kültürel yerleri ile çok değerli bir tarihi mirasa sahibiz. İncirhan ve Susuzhan o dönemlerde barınma ve ticari sistemi olan güvenliği sağlayan binalardır. O dönemlerde kervan yollarında sağlanan güvenlik ticaretin artmasına ve zenginliğin gelişmesine neden oluyordu. Selçuklular döneminde artan ticaret ile devamında Osmanlı İmparatorluğunun kurulup gelişmesi devamı vardır" dedi.

Vali Yılmaz, İncirhan'ı heyecan verici bir yapı olarak gördüğünü belirterek, "Diğer benzeri hanlarda bulunmayan süslemelerde insan figürü, han girişinde Selçuklu'nun geometrik desenlerinin yanı sıra aslan ve güneş motifi bulunmakta" dedi. Vali Yılmaz İncirhan'ın avlu kısmında bulunan dolgu toprağının temizleme çalışmalarının 2014 yılında da devam edeceğini bildirerek, "Reestorasyon çalışmalarından sonra mahalli yöneticilerimiz ile birlikte fonksiyonda düşünmemiz lazım. İncirhan'ı onarıp bırakmak yerine burada ne yapacağımızı kararlaştırmalı restore çalışmaları sırasında da ona yönelik çalışmalar yapılabileceğini söyledi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yılmaz, İncirhan'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement