Türkmen: Validebağ Korusu Halkın Korusu Olacak - Son Dakika
Güncel

Türkmen: Validebağ Korusu Halkın Korusu Olacak

Türkmen: Validebağ Korusu Halkın Korusu Olacak

Validebağ Korusu hakkında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen:"Bakımsız ve madde bağımlıların mekanı olmuş Validebağ Konusu'nu, halkın korusu yapacağız." dedi.

21.08.2014 15:09  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu'nda bakım ve temizlik çalışması yapılacağını bildirdi.

Türkmen, yaptığı açıklamada, Validebağ Korusu'nun bakımsız olduğunu, ortasındaki dereden pis su aktığını ifade ederek, "Madde bağımlıların mekanı olmuş. Şu an güvenlikli değil. Validebağ Konusu'nu halkın korusu yapacağız. 7 bin ağacın yanına 10 bin ağaç daha dikeceğiz. 7 bin ağacın bakımı yapılacak ve temizlenecek" ifadelerini kullandı.

Hilmi Türkmen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle yapacakları çalışmayla bu alanın, Anadolu yakasının en güzel kent ormanı olacağını belirtti.

-Koruda beton kullanılmayacak

Koruda 1 metreküp bile beton kullanmayacaklarını vurgulayan Türkmen, açıklamasında şunları kaydetti:

"Tamamen ahşap kullanılacak. Proje kapsamında koruda, seyir terasları, doğal göletler, yürüyüş alanları olacak. Tamamen ahşaptan, anfi tiyatro yapacağız, kır kahvesi olacak, ahşap tiyatrolar olacak. Yani, Anadolu yakasının Hyde Parkı Validebağ'da yapılacak. Bütün koru ele alınacak, korunun yeşiline yeşil katılacak. Bunları 2 yıl içersinde yapmamız gerekiyor."

Türkmen, 2007 yılında korunun temizliği ve bakımı için bir çalışma yapmak istediklerini ancak idari mahkemeye yapılan başvuruyla çalışmalarının iptal edildiğini anlatarak, "Bu grup, burada hiçbir çalışma yapılmasını istemiyor çünkü evleri burada ve düzenlemeden sonra halk buraya geleceği için rahatsız olacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

"Validebağ imara açılıyor",  "Villalar dikilecek" diye söylentilerin bulunduğuna değinen Türkmen, şöyle devam etti:

"Güya ağaçlar kesiliyor, betonlaşıyor deniliyor. Tamamen asılsız ve haksızlık yapılıyor. İnsanları yanlış yerlere yönlendirmesinler. Burada çok hassas, çok dikkatli olacağız. Uluslararası ölçekte danışmanlık hizmeti alacağız. Özellikle rica ediyorum; Kimse endişe etmesin, burası SİT bölgesi, kurul kararı olmadan bir çivi bile çakamazsınız. Bu proje Anıtlar KuruluIu'nun onayından geçmiş projedir. Kurula rağmen farklı yapılacak bir iş yok."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projeyi onayladıktan sonra Validebağ Gönüllüleri'ne de sunulmasını ve birlikte değerlendirilmesini istediğini de belirten Türkmen,   "Gönüllülerimize projenin bir taslağını sunduk. Karar vermelerini bekliyoruz. İnşallah, Validebağ Gönüllüleri ile birlikte karar vereceğiz. Bizde oldu bitti anlayışı yok. Bizim 2023 hedefimizde, katılımcı şeffaf belediyecilik hedefimiz var. Hedefimiz, kişi başına düşen 7 metrekarelik yeşil alanı 10 metre kareye çıkarmaktır" dedi.

Başkan Türkmen, şu an devam eden otopark çalışmasıyla ilgili ise bu durumun kendileriyle alakalı olmadığını, İl Özel İdaresi'nin ihalesiyle taşeron bir firma tarafından yapıldığını kaydetti.

-Validebağ Korusu'nun özellikleri

Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait Validebağ Korusu, 354 dönümlük bir alana sahip.

Birinci derecede SİT bölgesi olan koru arazisinin 70 dönümü Milli Eğitim, 50 dönümü ise Sağlık Bakanlığı'na ait. İçerisinde, yaklaşık 7 bin ağaç mevcut ve ortasından dere geçiyor. Validebağ Korusu'nun yeniden düzenlenerek kent korusu haline getirilmesi için Üsküdar Belediyesi tarafından proje hazırlanmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkmen: Validebağ Korusu Halkın Korusu Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement