Valilik'te Çalışacak 10 Kişi Mülakatla Belirlendi - Son Dakika
Güncel

Valilik'te Çalışacak 10 Kişi Mülakatla Belirlendi

Valilik\'te Çalışacak 10 Kişi Mülakatla Belirlendi

Zonguldak Valiliği'nde geçici işçi statüsünde çalıştırılacak 10 kişi, başvuruda bulunan 409 kişi arasında yapılan mülakatla belirlendi.

03.07.2015 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Valiliği'nde geçici işçi statüsünde çalıştırılacak 10 kişi, başvuruda bulunan 409 kişi arasında yapılan mülakatla belirlendi.

'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında kamuda geçici işçi statüsünde asgari ücretle çalıştırılacak bin kişi için 5 bin 119 kişi başvuruda bulundu. Kurumlarda iş başı yapacak geçici personelin belirlenmesi için ayrı ayrı yapılan kura çekilişleri ve mülakatlar sürüyor.

Valilik binasında temizlik görevlisi olarak çalışacak 10 kişi için de başvuruda bulunan 409 kişi arasında mülakat yapıldı. Valilik yemekhanesindeki mülakatta işsizler, önce kendilerine dağıtılan, yaş, gelir durumu, çocuk sayısı, mülk durumları, sosyal yardım alıp almadıklarına ilişkin soruların yer aldığı formları doldurdu. Bazıları küçük çocuklarıyla salona gelen işsizler, Valilik Yazı İşleri Müdürü Alaattin Öztürk ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü görevlilerinin sorularını cevapladıktan sonra salondan ayrıldı.

6 yaşındaki kızı Ecrin ile mülakata katılan 34 yaşındaki Gülseren Kılıç, daha önce toplum yararına çalışma programı kapsamında bir okulda çalıştığını belirterek, "Aile bütçeme bu şekilde katlı sağlıyorum. İnşallah işe girmeye hak kazanırım" dedi. 26 yaşındaki Dilek Kara da "Kızımla beraber geldim, o benim uğurum. Bana inşallah uğur getirecek" dedi.

Mülakatta işe girmeye hak kazanan 10 kişinin isimleri mesai bittikten sonra açıklanacak. İşçiler, 6 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında Valilik binasının temizlik işlerinde görev yapacak. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Valilik'te Çalışacak 10 Kişi Mülakatla Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement