Valilikçe Kurumlara Gönderilen Genelge - Son Dakika
Güncel

Valilikçe Kurumlara Gönderilen Genelge

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile röportaj Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ile röportaj Isparta Valiliğince kurumlara gönderilen genelge Isparta Valiliğince kurumlara gönderilen Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin önlenmesini içeren genelgenin bazı ulusal ve uluslararası medyada çarpıtılarak verilmesine Isparta'daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri tepki gösterdi ITSO Başkanı Başdeğirmen: "Cumhurbaşkanı devletin başıdır, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve devletin birliğini temsil etmektedir.

03.02.2016 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile röportaj

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ile röportaj Isparta Valiliğince kurumlara gönderilen genelge

Isparta Valiliğince kurumlara gönderilen Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin önlenmesini içeren genelgenin bazı ulusal ve uluslararası medyada çarpıtılarak verilmesine Isparta'daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri tepki gösterdi

ITSO Başkanı Başdeğirmen:

"Cumhurbaşkanı devletin başıdır, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve devletin birliğini temsil etmektedir. Bu sıfata haiz bir kişiye hakaret edilmesi tarafımızca da asla kabul edilemez ve bunun kanunen bir yaptırıma tutulması olağan bir durumdur"

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karahan:

" FETÖ/PDY bağlantılı basın yayın kuruluşları zaten Türkiye'yi geçmişte karalayan haberler yapmıştır. Bu tarz haberlerin aynı şekilde devam ettiğini düşünüyoruz"

Isparta Valiliğince kurumlara gönderilen, Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin önlenmesini içeren genelgenin bazı ulusal ve uluslararası medyada çarpıtılarak verilmesine Isparta'daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri tepki gösterdi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde özellikle uluslararası medyada Isparta ile ilgili "bilinçli bir yıpratma çalışması" yürütüldüğünü ifade etti.

TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin en yaşanabilir iller sıralamasında birinci olan Isparta'nın elde etmiş olduğu bu başarının bilinçli yapılan olumsuz haberlerle gölgelenmeye çalışılmasının hoş bir durum olmadığını belirten Başdeğirmen, "Bu başarının elde edilmesinde önemli bir rol oynayan Isparta Valimiz sayın Vahdettin Özkan'ın yıpratılmaya çalışılması bizleri rahatsız etmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin "kabul edilemez bir durum" olduğunu vurgulayan Başdeğirmen, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı devletin başıdır, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve devletin birliğini temsil etmektedir. Bu sıfata haiz bir kişiye hakaret edilmesi, tarafımızca da asla kabul edilemez ve bunun kanunen bir yaptırıma tutulması olağan bir durumdur. Türkiye'nin 81 ilinde rutin bir uygulamanın ulusal ve uluslararası bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak verilmesi, özelde Isparta Valimiz sayın Vahdettin Özkan ile genelde de Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan karalama kampanyalarını şiddetle kınıyoruz."

"Genelge rutin uygulama"

Memur-Sen Isparta Temsilcisi İhsan Arıcı da medyaya yansıyan karalama kampanyalarının FETÖ/PDY bağlantılı basın yayın kuruluşları tarafından başlatıldığını söyledi. Söz konusu genelgenin rutin bir uygulama olduğunu, bunun üzerinden Isparta Valiliğinin yıpratılmaya çalışıldığını ifade eden Arıcı, "Bu genelge her yıl gelen bir belge. PDY, son zamanlarda, ülkenin de yıpratılması adına bu rutin durumları kullanmaya ve bunu olağan dışı bir durum gibi göstermeye başladı. Buradaki mesele devlet meselesidir, başka bir kurumun meselesi değildir. Cumhurbaşkanımıza ve illerde valilerimize bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanya hoş bir şey değil. Bu kampanyanın Isparta Valiliği üzerinden yürütülmesini de kınıyoruz" dedi.

Arıcı, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılan kişilerin büyük çoğunluğunun FETÖ/PDY bağlantılı okullarda görevli öğretmenler olduğunu sözlerine ekledi.

"Genelgeyi desteklemekteyiz"

Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şevket Karahan da Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaretin Türk Ceza Kanunu'na göre suç olduğunu, bunun gerçekleşmesi durumunda hapis cezası verilebileceğini vurguladı.

Ülke genelinde yaşanan terör olaylarının artışı ile Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine yapılan hakaret içerikli paylaşımda bulunanların öngörülen kanuni yaptırımlara çarptırılmasının sağlanması için Isparta Valiliğince kurumlara gönderilen genelgenin rutin bir genelge olduğunu belirten Karahan, şöyle konuştu:

"Söz konusu genelgeyi desteklemekteyiz. Bu genelde kanuni sınırlar içerisinde gönderilen bir genelgedir. Bu genelgenin bazı basın yayın organları tarafından bilinçli olarak çarpıtılmasına tepki gösteriyoruz. Halkımızın da bu tür haberlere itibar etmemesini istiyoruz. Isparta'daki yerel basın kuruluşları olarak da tarafsız duruşumuzu sergiliyoruz. Devletimizin yanındayız. BBC ve Times'ın 'Erdoğan'ı aşağılayan iş arkadaşlarınızı ihbar edin' başlığını taşıyan haberler tamamen kasıtlıdır. Bu haberlerin kimler tarafından çıkarıldığı bellidir. FETÖ/PDY bağlantılı basın yayın kuruluşları zaten Türkiye'yi geçmişte karalayan haberler yapmıştır. Bu tarz haberlerin aynı şekilde devam ettiğini düşünüyoruz. Ancak halkımız bu örgütün gerçek yüzünü görerek, karalama kampanyalarına itibar etmeyeceğini düşünüyoruz."

Valilikçe Kurumlara Gönderilen Genelge
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Valilikçe Kurumlara Gönderilen Genelge - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement