Valilikten Magandalara Uyarı - Son Dakika
Yerel

Valilikten Magandalara Uyarı

Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Mutlulukların ve sevinçlerin bir başkasının üzüntüsü olmaması, huzur ve güvenin bozulmaması için kutlamalarda silah ve patlayıcı madde kullanılmamasının hayati bir önemi vardır" denildi.

06.06.2016 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Mutlulukların ve sevinçlerin bir başkasının üzüntüsü olmaması, huzur ve güvenin bozulmaması için kutlamalarda silah ve patlayıcı madde kullanılmamasının hayati bir önemi vardır" denildi.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, düğün, nişan, sünnet, spor müsabakaları, asker uğurlaması ve bayramların toplumun ortak sevinç değerlerinden olduğu belirtilerek, "Mutlulukların ve sevinçlerin bir başkasının üzüntüsü olmaması, huzur ve güvenin bozulmaması için kutlamalarda silah ve patlayıcı madde kullanılmamasının hayati bir önemi vardır. Özellikle düğün ve açık havada düzenlenen diğer faaliyetlerde anlamsız yere silah, patlayıcı madde ve havai fişeklerinin kullanılması vatandaşlarımız arasında korku, kaygı, panik ve tedirginliğe neden olmaktadır. İlimizde düğün, gelin alma, spor müsabakaları sonrası ve asker uğurlama esnasında anlamsız yere, keyfi olarak havaya ateş edilmesi neticesinde maalesef 2014 yılında 64, 2015 yılında 41, 2016 yılında 14 olmak üzere toplam 119 ateşli silahla yaralama olayı meydana gelmiştir. Ayrıca 2015 yılında 2 ve 2016 yılında 2 olmak üzere toplam 4 vatandaşımız sokakta bulundukları esnada sebepsiz yere havaya ateş edilmesi sonucunda yere düşen mermi çekirdeği neticesinde suçsuz ve günahsız yere hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu tür etkinliklerde üzücü ve istenmeyen olayların meydana gelmesini engellemek amacı ile Valiliğimiz koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyesince ortak bir kampanya başlatılmıştır. İlimiz genelinde yapılan düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması, maç sonu konvoyları gibi etkinliklerde silah, patlayıcı madde ve havai fişeklerinin kullanılmaması ile ilgili el broşürleri ve afişler bastırılmıştır. Bu tür etkinliklerde özellikle de düğünlerde vatandaşlarımızdan silah ve havai fişek kullanılmaması için kampanyamıza destek bekliyoruz. Bunun sonucunda da umut ederiz ki bir daha bu şekilde üzücü olayların yaşanmasının önüne hep birlikte geçebiliriz" denildi.

Bu tür etkinliklerde silah kullanan şahısların TCK 170. Madde kapsamında adli mercilerce 3 aydan bir yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası ile cezalandırılacağı belirtilen açıklamada, havai fişek kullananlar için ise Kabahatler Kanunu ve Çevre Kanununun ilgili maddelerince cezai yaptırımlar uygulanacağı açıklandı. Açıklamada, "Etkinliklerde silah kullananlar ayrıca bir kişiyi sebepsiz yere öldürmek, ömür boyu vicdan azabı çekilmesine neden olacaktır. Emniyet güçleri olarak bizler, yukarıda bahsedilen hususlarla alakalı ilimizde bu türden acı olayların bir daha yaşanmaması için tedbirlerimizi en üst seviyede aldık ve almaya devam edeceğiz. Ancak bu konu ile ilgili farkındalığın arttırılması ve üzücü olayların bir daha yaşanmaması için daha fazla kitleye ulaşabilmek adına siz değerli basın mensuplarının destek ve yardımlarına ihtiyaç duymaktayız. Vatandaşlarımız ve basın mensupları olarak sizlerin kampanyamıza vereceğiniz katkı ve desteklerinizle ilimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla suç ve suçluyla mücadelemiz artan kararlılıkla devam edecektir" ifadelerine yer verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Valilikten Magandalara Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement