Valiye Yazdığı Mektup Sayesinde Okula Kazandırıldı - Son Dakika
Yerel

Valiye Yazdığı Mektup Sayesinde Okula Kazandırıldı

Valiye Yazdığı Mektup Sayesinde Okula Kazandırıldı

Bitlis’in Hizan ilçesine ikamet eden Sevda Aslan adlı kız öğrenci, ailesi tarafından okula gönderilmeyince Bitlis Valisine yazdığı mektup sonrası okula gitmeyi şardı.

12.11.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan ilçesine ikamet eden Sevda Aslan adlı kız öğrenci, ailesi tarafından okula gönderilmeyince Bitlis Valisine yazdığı mektup sonrası okula gitmeyi şardı.

Hizan'a bağlı Nurs köyünde ikamet eden ve 2014-2015 yıllarında TEOG sınavında 361 puan alan Sevda Aslan, ailesinin baskıları yüzünden tercih yapamadığı için Bitlis Valisi Ahmet Çınar'a ulaşarak okula gitmek istediğini bildirdi. Bunun üzerine İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçerek, Sevda Aslan'ı tekrardan okula kazandırmak için Nurs köyünde bulunan ailenin yanına giderek aileyi ikna ettiler. İl Milli Müdürü M. Emin Korkmaz, Sevda Aslan'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, Hizan Mesleki ve Teknik Lisesinde eğitim ve öğretime başladığını ifade etti. Korkmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu kızımız bir şekilde Sayın Bitlis Valimiz Ahmet Çınar'a ulaşmış ve durumunu ona anlatmıştır. Bizler bu durumdan sonra kızın ailesine ulaştık. Kızımızı açık öğretim sistemine dahil ettik. Sonra 7 kişilik bir ekip kurarak kızımızın evine gittik. Babası Adana'da oturuyordu. Babası ile telefon aracılığıyla bir konuşma yaptım. Babası, "tamam kızımı alabilirsiniz" dedi. Bizde Sevda kızımızı alarak Hizan Mesleki ve Teknik Lisesinde eğitim ve öğretime başlattık. Biz bu öğrencimizden çok umutluyuz. Hayatı boyunca kendi ayakları üzerinde durabilecek bir meslek sahibi olmasını bekliyoruz. Bu yıl Bakanlığımız her hali ile örgün eğitime devam edemeyen öğrencilerimizi açık öğretime dahil etti. Bize bu konuda korkunç bir talep geliyor. Geçenlerde açık öğretimde bulunan 230 öğrencimizi Bakanlığımız görüşmeleri ile örgün öğretime aldık. Okulu herhangi bir şekilde terk eden veya hiç gelmeyen öğrencilerimize yetişmeye çalışıyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Valiye Yazdığı Mektup Sayesinde Okula Kazandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement