Van'a 3 Bin 203 Öğretmen Atandı - Son Dakika
Yerel

Van'a 3 Bin 203 Öğretmen Atandı

Van\'a 3 Bin 203 Öğretmen Atandı

Van İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son atamada Van’a 3 bin 203 öğretmenin geldiğini belirtti.

21.09.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son atamada Van'a 3 bin 203 öğretmenin geldiğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, 3 bin 203 öğretmenin Van'a atanmasının ardından öğretmen açığının bine düştüğünü söyledi. Van'ın öğretmen norm kadrosunun 17 bin olduğunu anımsatan Kırekin, "Geçen sene Van'da yaklaşık 13 bin 500 öğretmen çalıştı. 3 bin civarında olan öğretmen açığımızı da ücretli öğretmenlerle kapattık. Bu sene normal atama ve özür grubu atama döneminde 2 bin 500 öğretmenimiz ilimizden ayrıldı. Buna karşılık son atamada ilimize 3 bin 203 öğretmen verilerek, öğretmen açığımızda yaklaşık bine düştü" dedi.

Branş öğretmeni ile ilgili sıkıntılarının olmadığını, temel sıkıntının sınıf öğretmenliğinde yaşandığını ifade eden Kırekin, "Şu anda yaklaşık 900 sınıf öğretmeni açığımız var. Diğer branşlarda çok fazla açığımız yok. Doğu illeri içerisinde öğretmen açığı en az olan il Van'dır. Şanlıurfa'da 8 bin 500 öğretmen açığı varken, verilen öğretmen sayısı 4 bin 500. Bizim öğretmen açığımız ise 4 bin 750 iken verilen öğretmen sayısı 3 bin 203. Yani yaklaşık bin öğretmen açığımız kaldı. Bunu da ücretli öğretmenlerle telafi edeceğiz. Ayrıca son iki yılda öğretmen ataması yönünde ilimize pozitif ayrımcılık yapılmaktadır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz. Tek temennimiz, atanan tüm öğretmenlerin gelip göreve başlamalarıdır. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının öncelikle öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bunun yanında yaklaşan Kurban Bayramı'nın da tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'a 3 Bin 203 Öğretmen Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement