Van Bağımsız Milletvekili Aktaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

Van Bağımsız Milletvekili Aktaş Açıklaması

"Yasalar özgürlükçü ve evrensel bir çerçevede hazırlanmalıdır"

26.11.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, yasaların özgürlükçü ve evrensel bir çerçevede hazırlanması gerektiğini söyledi.

Aktaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye küçük Millet Meclisi (TkMM) Kasım ayı toplantılarıyla ilgili bilgi verdi.

Toplantıların ana gündeminin "İç güvenlik Paketi ve Yaşamımıza getirebilecekleri" olarak belirlendiğini ifade eden Aktaş, toplantılarda "polis hem gösteri yapan vatandaşları ve gösteri yapılan alanı korumakla görevli olmalı hem de çevreye zarar verilmesini önleyecek tedbirler almalı" şeklinde bir ortak görüş ortaya çıktığını söyledi. Aktaş, şunları ifade etti:

"İç güvenlik paketinin mantığını oluşturan 'makul şüphe' söylemiyle hiç kimsenin kendini güvende hissedemeyeceği bir ortamın oluşacağına dikkat çekilmiştir.

Göstericilerin maske takması ve molotof atılması gerekçe gösterilerek hukukun en temel ilkesi olan savunma hakkının kısıtlanmasına çalışıldığına vurgu yapılmıştır.

Gösterilerde mala ve mülke zarar verilmesinin doğru olmadığı şeklinde ikinci ortak görüş ortaya çıkmıştır.

Yaşanan her demokratik  kitle gösterisinden sonra hükümet sorunları ve talepleri anlayarak özgürlük alanını genişleteceğine polisin ve kolluk güçlerinin yetkilerini arttırarak polis şiddetini meşrulaştırıp cezasızlığı yasal hale getirmeye çalışmaktadır.

20 ilde 251 sivil toplum örgütünün katıldığı toplantılarda katılımcıların yüzde 75'i hazırlanan paketten memnun olmadığını ifade etmiş yüzde 20'si paketin bazı maddelerinin değiştirilmesi gerektiğini söylemiş, katılımcıların sadece yüzde  5'i paketin yerinde ve uygun olduğunu dile getirmişlerdir."

Her başı sıkıştığında millet iradesine saygı duyulmasını öneren hükümeti "milletin iradesine saygı duymaya" davet ettiklerini ifade eden Aktaş,  yasaların özgürlükçü ve evrensel bir çerçevede hazırlanması gerektiğini söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Van Bağımsız Milletvekili Aktaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement