Van: Bakan Çelik'in Van Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Van: Bakan Çelik'in Van Ziyareti

Van'ın Erciş İlçesi'nde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilçeye 3.5 yılda gerek eğitim alanında, gerekse diğer alanlarda birçok hizmetin geldiğini söyledi.

25.08.2006 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Erciş İlçesi'nde incelemelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilçeye 3.5 yılda gerek eğitim alanında, gerekse diğer alanlarda birçok hizmetin geldiğini söyledi.

Bakan Hüseyin Çelik, Erciş ziyaretinde ilk olarak İlçe Kaymakamı Aslan Avşarbey'i makamında ziyaret ederek brifing aldı. Buradan Cumhuriyet İlköğretim Okulu Konferans Salonu'na Van Valisi M. Niyazi Tanılır, AK Parti Van milletvekilleri Maliki Ejder Arvas, Yekta Haydaroğlu, Halil Kaya, Cüneyt Karabıyık, Hacı Biner ve Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile birlikte gelen Çelik, Erciş'in büyük bir ilçe olduğunu belirtti. Yılların birikmiş sorunlarının bir anda çözülmesinin imkansız olduğunu ifade eden Çelik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Erciş İşletme Fakültesi'nin de biran önce faaliyete geçmesi için rektörlüğe çağrıda bulundu. Fakültenin hizmete girmesi konusunda üzerlerine düşen ne varsa yerine getireceklerinin altını çizen Bakan Çelik, ilçede en büyük sorunun elektrik konusunda yaşandığını ifade etti. Bakan Çelik, enerjide sıkıntılara neden olan kavak ağaçlarının kesilmesi için de kaymakamlık, belediye ve TEDAŞ'ın birlikte hareket etmesi talimatını verdi.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi ile Kocapınar Belde Belediye Başkanı Mustafa Ağaoğlu'nun sorunlarını da dinleyen Çelik, AK Parti hükümeti olarak her belediyeye eşit şekilde davrandıklarını dile getirdi. Belediye başkanlarından, karşılaştıkları problemler konusunda kendisiyle bizzat irtibata geçmesini isteyen Çelik, birlik ve beraberlik içinde her sorunun üstesinden gelineceğini kaydetti.

AK Parti Erciş İlçe teşkilatı tarafından misafirlere Erciş Üzümü ikram edilmesinin ardından, Çelebibağı Belde Belediyesi'ne geçen bakan ve beraberindekiler, burada Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu tarafından karşılandı. Düzenlenen folklor gösterilerini bir süre izleyen Bakan Çelik, daha sonra belediye meclis salonunda Başkan Türkmenoğlu'ndan beldenin sorunları hakkında brifing aldı. Konuşmaların ardından Bakan Hüseyin Çelik ve beraberindekiler, karayolu ile Van il merkezine hareket etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van: Bakan Çelik'in Van Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement