Van Başkale?de Bir Mahallede 6 Ay Kuduz Karantinası - Son Dakika
Güncel

Van Başkale?de Bir Mahallede 6 Ay Kuduz Karantinası

Van Başkale?de Bir Mahallede 6 Ay Kuduz Karantinası

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Özpınar Mahallesi'nde tespit edilen kuduz vakasının ardından mahallede 6 ay karantina kararı alındı.

17.06.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Özpınar Mahallesi'nde tespit edilen kuduz vakasının ardından mahallede 6 ay karantina kararı alındı. Başkale'ye bağlı bin 300 nüfuslu Özpınar Mahallesi'nde 30 Nisan'da Özpınar İlk ve Ortaokulunda görevli öğretmen Bünyamin Almaz, beslediği yavru köpek tarafından parmağından ısırıldı. Isırılan öğretmen Almaz, Başkale Devlet Hastanesi'nde tedavi edilerek kuduz aşısı yapıldı. Daha sonra veterinerler tarafından yavru köpekten alınan örneklerde kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine mahallede 6 ay karantina uygulaması başlatıldı. Hayvanların giriş ve çıkışlarıyla ve hayvansal maddelerin giriş çıkışlarının yasaklandığı mahallenin girişine de belediye zabıta ekipleri tarafından 'Dikkat kuduz hastalığı vardır' yazılı tabela asıldı.

Mahalle muhtarı Cezmi Arslan, mahalledeki başıboş köpeklere bir çözüm bulunması için ilgili yerlere başvuruda bulunduklarını söyledi. Muhtar Arslan, "2 yıl önce Karakol buradan ayrılırken köpekler mahallede kaldı. Ben kaymakamlığa bizzat giderek görüştüm. Başıboş köpekler var, okul yolu karakolun kapısından geçiyor, köpekler çocuklara zarar verirler, bu köpeklere bir çare bulun diye. Mahalleye bir veteriner gönderildi o veteriner de bir şey yapmadan gitti. En sonunda bir öğretmen yavru bir köpeği beslerken köpek tarafından ısırıldı. Kuduz vakası var diye gelip köpek yavrularını götürmüşler. Ondan sonra tekrar veteriner hekimleri geldi, köydeki bütün köpekleri aşıladılar. Daha sonra gidip belediyeye başvurdum. Belediye zabıta ekipleri gelip, başıboş 10 tane köpeğimiz vardı, toplayıp barınağa götürdüler" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Engin ERTÜRK/ BAŞKALE,(Van)-(DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Başkale?de Bir Mahallede 6 Ay Kuduz Karantinası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement