Van - Çaldıranlı Futbolcu Kızlarının Hedefi Şampiyonluk - Son Dakika
Güncel

Van - Çaldıranlı Futbolcu Kızlarının Hedefi Şampiyonluk

Van - Çaldıranlı Futbolcu Kızlarının Hedefi Şampiyonluk

Çaldıranlı futbolcu kızlarının hedefi şampiyonlukVan'ın Çaldıran İlçesi'ndeki Zahide- Mehmet Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan ve çeşitli mahallelerden okula gelen kızlardan kurulan futbol takımı, Türkiye okul sporları müsabakaları futbol dalında final yolunda ilerliyor.

10.03.2016 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaldıranlı futbolcu kızlarının hedefi şampiyonluk

Van'ın Çaldıran İlçesi'ndeki Zahide- Mehmet Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan ve çeşitli mahallelerden okula gelen kızlardan kurulan futbol takımı, Türkiye okul sporları müsabakaları futbol dalında final yolunda ilerliyor. Malzemesiz ve kışın zor şartları altında hazırlıklarını karlı sahada sürdüren futbolcu kızlar, önce Van şampiyonu oldu. Kayseri'de düzenlenen karşılaşmalarda kendi gruplarında şampiyonluğa ulaşan futbolcu kızlar, şimdi de Niğde'de Türkiye şampiyonluğu için yarı final maçına çıkacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen okul sporları müsabakalarına bayan futbol takımıyla katılan Çaldıran Zahide Mehmet Salih Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, büyük bir başarı örneği gösteriyor. Çaldıran'ın çeşitli mahallelerinden taşımalı sistemle okula gelen 352 kız öğrenci içinden seçilerek kurulan 18 kişilik takımın futbolcuları, tüm zorluklara rağmen Türkiye'de kendi gruplarında yarı finale kadar geldi.

MALZEME İHTİYACIMIZ VAR

Van'da kış mevsiminin en ağır görüldüğü Çaldıran İlçesi'ndemi köylü kızlardan oluşan futbol takımındaki kızların azimi öğretmenlerini sevindirirken, malzeme sıkıntısı performanslarını etkiliyor. Karlı sahada günlük antremanlarını aksatmadan sürdüren bayan futbolcuların kıran kırana mücadelesi de göz doldurduyor. Takımın çalıştırıcısı ve okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Sadettin Erdeğer, malzeme ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Erdeğer, şöyle dedi

Kızlarımız büyük azimle önce Van birincisi oldu. Daha sonra Kayseri'ye gittik. Buradaki müsabakalarda da rakiplerimzi eleyerek kendi grubumuzda yarı finale çıktık. Şimdi Niğde'de 4 yeni takımla müsabakalarımız olacak. Burda başarı elde edersek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenecek bir tarihte finalere katılacağız. Ancak çok zor şartlarda ve malzemesiz çalışıyoruz. Tek bir topumuz var. Futbol için uygun olmayan malzemelerle idmanlarımızı yapıyoruz. Kızlarımızın ayağında ayakkabı bile yok. Kızlarımız çok istekli. İnşallah iyi bir başarı elde ederek Türkiye şampiyonu oluruz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van - Çaldıranlı Futbolcu Kızlarının Hedefi Şampiyonluk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement