Van'da 21 Mers Şüphesi Negatif Çıktı - Son Dakika
Yerel

Van'da 21 Mers Şüphesi Negatif Çıktı

MERS virüsü şüphesiyle son iki yılda Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan 21 hastadan alınan numunelerin negatif çıktığı bildirildi.

11.04.2015 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERS virüsü şüphesiyle son iki yılda Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan 21 hastadan alınan numunelerin negatif çıktığı bildirildi.

Corona virüsünün yol açtığı bulaşıcı solunum yolu hastalığı olan MERS'in tedavisi için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından referans hastane olarak belirlendi.

Virüsün 2012 yılında Suudi Arabistan'da ortaya çıkmasının ardından özellikle Hac ve Umre ziyaretlerinden dönen ve rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye müracaat eden onlarca kişi, bu süre zarfında gözetim altına alınarak çeşitli tetkiklerden geçirildi.

Yapılan incelemelerde MERS hastalığı ile karşılaşmayan hastane yönetimi, şüphe durumunda izolasyonu yapılan servisleri ve eğitimli personeli hazır kıta bekletiyor.

Hastane başhekimi Cafer Alhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakaların, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Remzi Toprak başkanlığında izolasyonu yapılan servislerde tedavi altına alındığını belirtti.

Alhan, geçen yıl 9, bu yıl da 12 hastanın MERS şüphesi ile hastanelerinde tedavi altına alındığını bildirerek, hastalardan alınan örneklerin incelenmesi sonunda tetkiklerin negatif çıktığını söyledi.

Hastaların tedavilerinin ardından taburcu edildiğini anlatan Alhan, şöyle konuştu:

"Bu tür vakaların bulaşma riski yüksektir. Hastanemiz de Van'da bu anlamda referans hastane olarak bakanlığımız tarafından tayin edilen hastanelerden birisi. Teknik ekipman, servis koşulları ve personel bakımından bütün hazırlıkları yapmış durumdayız. Bu tür vakalar çıktığı zaman izolasyon şartları oluşturulmuş servislerimize vakalar alınır, personelimiz uygun kıyafetlerle onları takip eder, tahlil, tetkikleri yapılır ve tedavileri düzenlenir. Sonucu negatif gelen ve şifa bulan hastalarımız ise taburcu edilir. Bu şekilde bir tedavi planımız oluyor. Bu tür bulaşıcı risk taşıyan hastalarımız olduğu zaman hastanemizde bütün donanımımız mevcut. Bunları takip etmekle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da 21 Mers Şüphesi Negatif Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement