Van'da Afganistan Uyruklu Gencin Şüpheli Ölümü - Son Dakika
Güncel

Van'da Afganistan Uyruklu Gencin Şüpheli Ölümü

Van'da Afganistan uyruklu Lütfullah Tacik'in dövülerek öldürüldüğü iddiasına ilişkin 2 polisin yargılanmasına devam edildi.

20.01.2016 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da Afganistan uyruklu Lütfullah Tacik'in dövülerek öldürüldüğü iddiasına ilişkin 2 polisin yargılanmasına devam edildi.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada "ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuksuz yargılanan polislerden H.Ö.Ö ile tarafların avukatları hazır bulundu. Diğer sanık S.O ise görev yaptığı ilde SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık S.O, ifadesinde, olay günü Tacik'le birlikte 6 kişiyi alarak kan, bulaşıcı hastalık ve yaş tespiti işlemleri için hastaneye götürdüğünü anlattı.

Kan testi yapılması gereken 5 kişinin işlemlerinin ardından araca döndüğü sırada rahatsızlanan Tacik'i sağlık görevlilerinin yardımıyla acil servise götürdüğünü belirten S.O, "Benim şahısla hiçbir diyaloğum olmadı. Kendisinin yaşını tespit etme gibi bir görevim de bulunmamaktadır. Tokat attığım yönündeki iddialar doğru değildir. Zaten hastalığıyla ilgili bir bilgim de yoktu. Suçsuzum" dedi.

Diğer sanık H.Ö.Ö de şahsın hastalığıyla ilgili bir bilgilerinin olmadığını, kendisine vurmadıklarını belirterek, beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, avukatların savunmalarının ardından duruşmayı erteledi.

Olay

Afganistan uyruklu Tacik, Iğdır'da yasa dışı yollarla yurda giriş yapan 34 kişiyle yakalanmış ve 27 Mayıs 2014'te Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Geri Gönderme Merkezi'ne getirilmişti. Beraberindeki 6 kişiyle kemik yaşı tespiti, bulaşıcı hastalık taraması için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Tacik, rahatsızlanarak yoğun bakım ünitesine kaldırılmış ve 31 Mayıs 2014'te hayatını kaybetmişti.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Tacik'in dövülerek öldürüldüğü iddiası üzerine yürüttüğü soruşturmanın ardından hazırladığı iddianamede, polis memurlarından S.O'nun "ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama", H.Ö.Ö'nün de "görevi kötüye kullanmak" suçundan cezalandırılması talep etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Afganistan Uyruklu Gencin Şüpheli Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement