Van'da "Arapça Bilgi Yarışması - Son Dakika
Yerel

Van'da "Arapça Bilgi Yarışması

Van\'da "Arapça Bilgi Yarışması

Van’da İmam Hatip Liseleri arası “6. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması” düzenlendi.

04.04.2015 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da İmam Hatip Liseleri arası "6. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması" düzenlendi.

Merkez Anadolu İmam Hatip Liseleri konferans salonunda düzenlenen yarışmaya İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, okul müdürleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Yoğun katılımın olduğu yarışmada; Arapça şiirler, sinevizyon gösterileri ve metin hazırlama sunuldu. Programda bir konuşma yapan Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dilaver Dindar, "Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde özellikle memnuniyetimi belirtmek isterim. Zira İmam Hatip Liseleri'nde öğrencilerimizin pozitifliğiyle beraber dini ilimleri öğrenmektedirler. Dini öğrenmeleri olmazsa olmazlarından biride Arapça dilini öğrenmeleri. Arapça dilini öğrenmeden diğer dil ilimleri öğrenmek mümkün değildir. Kur'an-ı Kerim'in dili olması hasebiyle Arapça Araplar dışında diğer diller içinde önemli ve öğrenilmesi gereken bir dildir. Bu nedenle burada 6.'ncısı düzenlenen Arapça yarışmaları gençlerimizin Arapça öğrenmesi bakımından önemlidir. Şu anda Türkiye genelinde bütün il merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılan Arapça yarışmalarına Türkiye genelinde 81 ilden 805 İmam Hatip Lisesi başvurusu bulundu. Elemelerin toplamında 21 bin 512 öğrenci katıldığı yarışmalar. Liseler arasında 4 kategoriden gerçekleşecektir. Bilgi yarışması kategorisinde 650, şiir dalında 681, metin canlandırma yarışmasında ise 349 olacaktır. Yarışmalar sürecinde emek veren ve yarışan öğrencileri bu zorlu maratona hazırlayan bütün öğretmenleri tebrik ediyor, yarışmaya katılan bütün öğrencilere başarılar diliyorum"dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri jüri koltuklarında yer alırken, yarışmaya katılımın yoğun olması yarışmacı öğrencileri heyecanlandırdı. 16 İmam Hatip Lisesi'nin katıldığı ve Arapça soruların sorulduğu bilgi yarışmasında 80 puanla Erciş Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Erciş Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2 Mayıs'ta Mardin ilinde yapılacak olan bölge birinciliği için Van'ı temsil edecek. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da 'Arapça Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement