Van'da Başıboş Köpeğin 30 Kişiyi Isırması - Son Dakika
Yerel

Van'da Başıboş Köpeğin 30 Kişiyi Isırması

Van\'da Başıboş Köpeğin 30 Kişiyi Isırması

Van Valiliği, kentte başıboş köpeğin 30 kişiyi ısırmasına ilişkin, hastanelere başvuran kişiler arasında hayati tehlikesi bulunan yaralı olmadığı ve yaralıların tedavileri sonrası taburcu edildiğini bildirdi.

10.06.2015 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valiliği, kentte başıboş köpeğin 30 kişiyi ısırmasına ilişkin, hastanelere başvuran kişiler arasında hayati tehlikesi bulunan yaralı olmadığı ve yaralıların tedavileri sonrası taburcu edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkez İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Esenler, Yenimahalle ve Şerefiye mahallelerinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 37 kişinin, kentteki hastanelere müracaatta bulunduğu belirtildi.

Konuyla ilgili ihbarın İl Sağlık Müdürlüğüne ulaşmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesinin konudan haberdar edildiği vurgulanan açıklamada, oluşturulan ekipler ile olayın meydana geldiği bölgede inceleme başlatıldığı, köpek saldırısına maruz kalan kişilerin tedavi ve aşılarının yapılması için Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakillerinin sağlandığı ifade edildi.

Açıklamada, mahallelerde görevli ekiplerin megafonlar aracılığıyla, "Olası köpek saldırılarına karşı vatandaşların en yakın sağlık kurumuna başvurmaları" yönünde bilgilendirme yaptığına işaret edilerek, şöyle denildi:

"Olay sonrası hastanelere başvuran vatandaşlarımızdan 25'i Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 5'i de Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde olmak üzere toplam 30 yaralının gerekli tedavi ve aşılama hizmetleri sağlanmıştır. Konu ile ilgili hastanelerimize başvuran yaralılar arasında hayati tehlikesi olan vatandaşımız bulunmamakta olup, hastalar gerekli tedavileri sonrasında taburcu edilmiştir. Bu hastaların dışında köpeklerin saldırısına maruz kaldığı halde herhangi bir yaralanması bulunmayan hastaların da gerekli sorgulamaları yapılmış, herhangi bir tedaviye gerek görülmemiştir. Ayrıca İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz bünyesinde halen yeterli miktarda aşı ve antiserum stoğu mevcuttur."

Olayla ilgili yapılan çalışmalarda 2'si ölü toplam 5 köpeğin yakalandığı kaydedilen açıklamada, "Ölmüş 2 köpekten İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderilmek üzere numuneler alınmıştır. Saha çalışmaları halen devam etmektedir. Ayrıca ekipler tarafından bölgede bulunan tüm köpeklere yönelik aşılama çalışmalarına kısa zamanda başlanacaktır" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da Başıboş Köpeğin 30 Kişiyi Isırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement