Van'da Basın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Van'da Basın Açıklaması

Van\'da Basın Açıklaması

Van Demokrasi Platformu, Vangölü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde polis ile öğrenciler arasında yaşanan olayların bir daha yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

17.03.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Demokrasi Platformu, Vangölü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde polis ile öğrenciler arasında yaşanan olayların bir daha yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

Okul bahçesinde düzenlenen basın açıklamasında, Van Demokrasi Platformu adına konuşan Eğitim-Sen Van Şubesi Eş Başkanı Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, pazar günü yapılan YGS için okulda görevli bir şahsın aracının tahrip edilmesi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında okulun güvenlik kamerası kayıtlarının ilgililere verildiğini belirterek, pazartesi günü okula gelen polislere görüntüler tekrar verilmesine rağmen polislerin okul bahçesinde öğrenci ve öğretmenlere hakarette bulunduğunu iddia etti. Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından polislerin takviye güçlerle tekrar okula geldiğini ifade eden Sayyiğit, "Takviye güç, TOMA ve akreplerle okula gelip gaz, boyalı ve tazyikli su ile okul savaş alanına çevrilmiştir" dedi.

Van Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak çocukların eğitim hakkına dönük dünyada eşi benzeri olmayan bu saldırının ivedilikle açığa çıkarılmasını istediklerini vurgulayan Sayyiğit, "İlgililer hakkında adli-idari bütün yasal işlemlerin derhal işe koşulmasını talep ediyoruz. Başta Van Valiliği olmak üzere bütün yetkilileri sorumlu davranmaya, kentimizde böylesi olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirleri almaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 15 Mart 2015 günü Hacıbekir mahallesindeki Vangölü Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılan YGS sınavında görev alan bir polis memurunun özel aracının taşlanmak suretiyle zarar gördüğü belirtildi.

Sınava giren adayların olumsuz etkilenmemesi maksadıyla olayın hemen akabinde herhangi bir tespit çalışması ve soruşturma yapılmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "16 Mart 2015 günü, bahse konu olayın faillerinin tespit edilmesi maksadıyla olayın yaşandığı okula personel gönderildiğinde, bu personel de taşlı saldırıya maruz kalmıştır. Okulun içerisinde bir müddet bekletilen personel, bölgeye gönderilen takviye ekip marifeti ile çıkarılmak istenirken, okul çevresinde toplanan yaklaşık 100 kişi takviye ekiplerine de taşlı saldırı gerçekleştirmesi üzerine zor kullanılarak dağıtılmıştır. Bu esnada, saldırgan gruptan bir bölümünün okul bahçesine girerek okula saldırması üzerine, zor kullanma araçları okul bahçesine girmek sureti ile gruba müdahaleye devam etmiştir. Okul bahçesindeki müdahale sırasında görevlilerin üzerine okulun üst katından tahta parçaları atılmıştır. Olaylar sırasında bazı öğrenciler fenalık geçirmiş, ancak önemli bir rahatsızlıklarının olmadığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmekte olup, gelişmeler Cumhuriyet Başsavcılığı'na da iletilmiştir." - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement