Van'da Biyokaçakçılıkla Mücadele İçin Eğitim - Son Dakika
Güncel

Van'da Biyokaçakçılıkla Mücadele İçin Eğitim

Van\'da Biyokaçakçılıkla Mücadele İçin Eğitim

Van Orman ve Su İşleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 'Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi' kapsamında asker, polis, havaalanı ve gümrük personeline eğitim veriliyor.

05.02.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Orman ve Su İşleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 'Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi' kapsamında asker, polis, havaalanı ve gümrük personeline eğitim veriliyor. Verilen eğitimle Van ve bölgede yasa dışı yollarla avlanmış ya da yakalanmış canlıların dışarıya çıkarılmaması hedefleniyor.

Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi kapsamında Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Çatak, Özalp ve Timar Jandarma Karakollarında bulunan personeller, Van Ferit Melen Havaalanı Kolluk ve Yardımcı Kolluk personeli ile gümrük personeline yönelik eğitim veriliyor. Verilen eğitimlerle Van ve bölgede yasa dışı yollarla avlanmış ya da yakalanmış canlıların dışarıya kaçırılmaması hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün görevlerinden bir tanesinin de Ülkenin Gen kaynaklarını korunması olduğunu belirten  Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Bakıcı, "Ülkemiz coğrafi yapısı ve konumu göz önüne alındığında farklı biyocoğrafik bölgelere sahip küçük bir kıta özelliği göstermesi nedeniyle biyoçeşitlilik bakımından Avrupa ve Ortadoğu'nun en zengin ülkelerinden birisidir. Ülkemizde 132 memeli hayvan, 106 sürüngen hayvan, 460 kuş türü, 345 balık türü ve 12 bin civarında çiçekli bitki bulunmaktadır. Bu doğrultuda Şube Müdürlüğü olarak Van Merkez ve İlçelerde bu zenginliğin bilinmesi ve korunması adına farkındalık yaratmak için, konu ile irtibatlı kurumların personellerine yönelik seminer düzenliyoruz. Bu çalışmalarımızla kolluk kuvvetlerimizi de bilinçlendiriyoruz" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Biyokaçakçılıkla Mücadele İçin Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement