Van'da C1 ve C2 Boyun Kemiği Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Van'da C1 ve C2 Boyun Kemiği Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Van\'da C1 ve C2 Boyun Kemiği Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti

Lokman Hekim Van Hastanesi bölgede bir ilke imza atarak C1 ve C2 boyun kemiği ameliyatını başarı ile gerçekleştirdi.

03.09.2014 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lokman Hekim Van Hastanesi bölgede bir ilke imza atarak C1 ve C2 boyun kemiği ameliyatını başarı ile gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı Operatör Dr. Ekrem Yalçın, Hakkari'de meydana gelen trafik kazası sonucunda yaralanan Mahmut Yılmaz'ın (49) hastaneye sevk edildiğini belirterek, Yılmaz'ın C1 ve C2 denilen boyun kemiklerinde kırık olduğunu söyledi. Şimdiye kadar bölgede boyun bölümünde 3'ten 7'ye kadar olan kemiklere müdahale edildiğini belirterek, "Bu bölgede ilk defa C1 v3 C2 yani birinci ve ikinci boyun kemiğine müdahale edilmesi söz konusu oldu. Bizde ilk defa hastanın C1 ve C2 vertebralarına müdahale ederek vida taktık. Ancak müdahale sonrasında hastanın akciğerinde problem oldu. Akciğerlerine de yine hastanemizin önemli uzmanlarından Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Halil Başel'in müdahalesi sonucu hastayı bölgede tutarak gerek boyun müdahalesi gerekse akciğer müdahalesi başarıyla sonuçlanarak hasta yoğun bakımdan çıkarılıp servise alındı" dedi.

Daha önce bu tür müdahalelerin yapılması için hastaların büyük şehirlere gitmek zorunda kaldığını ifade eden Yalçın, "Bu bölge için hem tıbben hem de sosyal açıdan önemli bir olaydı. Çünkü bölge insanının böyle büyük olaylarda İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gitmesi söz konusuydu. Bu anlamda bu müdahalenin bölgede ilk defa yapılması çok önemlidir. Ayrıca burada hastanemizin yoğun bakımıyla, doktorlarıyla böyle büyük vakalara müdahale etmesinin bölge açısından ne kadar önemli olduğunu Mahmut Yılmaz adlı hastamızın örneğinde birebir yaşadık, şahit olduk" şeklinde konuştu.

Mahmut Yılmaz'ın kardeşi Adil Yılmaz, ağabeyini hiçbir hastanenin kabul etmediğini ifade ederek, "Ekrem hocamız bizleri kabul etti. Hemen ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından hastamızın surumu her geçen gün iyiye gidiyor. Şu anda taburcu edilmesini bekliyoruz. Ayrıca İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere gerek kalmadan müdahalenin burada yapılması bizleri mutlu etti" şeklinde konuştu.

Mahmut Yılmaz adlı hasta da kendini iyi hissettiğini belirterek, hastane yetkililerine ve doktorlarına teşekkür etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da C1 ve C2 Boyun Kemiği Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement