Van'da Depremin 5. Yılını Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Van'da Depremin 5. Yılını Anma Programı Düzenlendi

Vali İbrahim Taşyapan, Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Van Depremi 5. Yıl Anma Programı"na katıldı.

24.10.2016 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali İbrahim Taşyapan, Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Van Depremi 5. Yıl Anma Programı"na katıldı.

İl AFAD Müdürlüğü yerleşkesindeki toplantı salonunda düzenlenen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Program, Edremit TOKİ Camisi İmam Hatibi Muhammed Sincan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında depremde yaşamını yitirenler için okuduğu duayla devam etti.

Vali Taşyapan, yaptığı konuşmada, Van'da yaşanan depremin ilk olarak Van- Erciş merkezli 23 Ekim 2011 daha sonra da 9 Kasım 2011 Van-Edremit merkezli olarak gerçekleştiğini anımsattı.

"Deprem ülkemizin çoğu yerinde sürekli hissedilen ve tarihimizde değişik acılara neden olan bir afettir" diyen Taşyapan, şöyle konuştu:

"Depremle nasıl yaşayacağımızı öğrenmemiz gerekir. Türkiye 1999 depreminden sonra şu gerçeği gördü. Deprem gibi afetlere çok hazırlı değiliz. Yaptığımız yapılar sıkıntılı, müdahale unsurlarımız yetersiz. Bunun üzerine Türkiye'de seferberlik başladı. Bazen büyük afetler içinden büyük fırsatları da doğurur. Ülkemizde çok şükür bunlardan fırsatlar çıkarmayı başardı. 1999 depremi ülkemize AFAD'ı gibi afet ve acil durumlara anında müdahale eden bir kurum kazandırdı."

Türkiye coğrafyasının önemli bir kısmı yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ifade eden İl AFAD Müdürü Osman Uçar ise Van-Erciş merkezli 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem ve hemen ardından 9 Kasım 2011 günü yaşanan Van-Edremit merkezli 5.6 büyüklüğündeki depremlerin, Van ve ilçelerinde çok kuvvetli bir şekilde hissedildiğini hatırlattı.

Uçar, "Deprem yıkıcı hasar yaratmış ve çok sayıda can ve mal kaybına yol açmıştır. Ardı ardına gelen bu iki depremde toplam 644 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1966 vatandaşımız yaralanmış, 283 vatandaşımız ise enkazlardan sağ olarak kurtarılmıştır." dedi.

Konuşmaların ardından AFAD tarafından hazırlanan deprem konulu sinevizyon gösterisi izlendi.

Programda 7.2 şiddetinde bir deprem gerçekleşmesi durumunda enkaz altında kalanların kurtarılmasına yönelik tatbikat düzenlendi.

Van\'da Depremin 5. Yılını Anma Programı Düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Depremin 5. Yılını Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement