Van'da "Erasmus Bilgilendirme Toplantısı" - Son Dakika
Yerel

Van'da "Erasmus Bilgilendirme Toplantısı"

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliğinde düzenlenen "Erasmus Bilgilendirme Toplantısı" Van'da yapıldı.

13.02.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Türkiye Ulusal Ajansı işbirliğinde düzenlenen "Erasmus Bilgilendirme Toplantısı" Van'da yapıldı.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki toplantıda, Erasmus programının tanımı, hedefi, öncelikleri, merkezi projelerin genel tanıtımı, projelerin çeşit ve başvuruların nasıl yapılacağı konularında bilgi verildi.

Programda konuşan AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı Mesut Kamiloğu bölgelerdeki üniversitelerle kalkınma ajanslarıyla valiliklerle iş birliği yapmanın, "Erasmus plus" programının etkili uygulanması ve doğru kitlelere ulaşması açısından çok önemli olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye Ulusal Ajansı 2003 yılında kurulduğunda o yıllarda birkaç milyon avroluk proje yürüten ajansken günümüzde ise ürettiğimiz proje ve hibeler yıllık 100 milyon avroya ulaşmış durumda. Kurulduğu günden bugüne baktığımız zaman, biz eğitim ve gençlik programları kapsamında yaklaşık 110 bin proje başvurusu almışız. Bunların 26 binine destek vermişiz ve bu projelere yaklaşık 730 bin avro üzerinde bir kaynak tahsis etmişiz. Tüm bu projeler kapsamında 81 ilimizde 350 binin üzerinde vatandaşımız bizzat programlarda yer alarak yurtdışında eğitim, staj gibi faaliyetlere katılmışlardır. Bu rakamlara baktığımız zaman bu rakamlar çok ciddi rakamlardır."

DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci de yıllar içinde hem programa dahil edilen öğrenci sayısının hem Erasmus programının yapısının hem de mahiyetinin değiştiğini söyledi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise toplantının kendileri için önemli olduğunun altını çizerek, üniversitenin hızlı bir şekilde Erasmus programlarına adapte olduğunu ve gelinen noktanın da iyi olduğunu ifade etti.

Toplantıda, Gürpınar Belediye Başkanı Zeki Yıldız ve kurum amirleriyle Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'tan katılımcılar yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da 'Erasmus Bilgilendirme Toplantısı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement