Van'da Flor Vernik Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Van'da Flor Vernik Uygulaması

Van\'da Flor Vernik Uygulaması

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Çaldıran Toplum Sağlığı Merkezi’nde 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine yönelik flor vernik uygulaması devam ediyor.

18.05.2015 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Çaldıran Toplum Sağlığı Merkezi'nde 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerine yönelik flor vernik uygulaması devam ediyor.

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yürütülen çalışmalarda anasınıfı öğrencilerine diş taraması ile flor vernik uygulaması yapılıp, diş fırçası ve diş macunu dağıtıldığı belirtildi. Koruyucu bir tedavi yöntemi olan "Flor Vernik Uygulaması"nın diş minesini güçlendirip, bu yapıyı çürüklere karşı dirençli kıldığı ifade edilen açıklamada, dişleri çürümeden koruma altına alacak olan uygulamanın Van merkez ve bütün ilçelerdeki anaokullarında devam ettiği kaydedildi. Uygulamanın 60 ayını doldurmuş her öğrenciye 6 aylık periyotlarda iki defa yapılacağı dile getirilen açıklamada, "Pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de yüksek oranda görülen ağız ve diş hastalıkları, oluşmadan önlenebilen hastalıklar grubuna girmektedir ve önemli bir halk sağlığı sorunu olarak görülmektedir. Ağız diş sağlığı yaşamsal fonksiyonların korunması ve yaşam kalitesinin devamı açısından büyük önem taşımaktadır. Yeryüzünde yaygın olarak bulunan bir mineral olan flor bazı su kaynaklarında ve gıdalarda da bulunmaktadır. Bu mineral; dişte kaliteli bir mine oluşumuna katkıda bulunurken, bu tabaka çözünürlüğü azaltmakta ve zararlı asitleri durdurmaktadır. Vücutta en çok kemik ve diş gibi sert dokularda biriken flor iyonu, uzun yıllardır koruyucu diş hekimliği alanında kullanılmaktadır. Van Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından, ilimizdeki anaokulu öğrencilerine yapılan flor jel uygulamasında amaç, öğretmen ve öğrencinin dikkatini diş sağlığına çekebilmek, diş yapısını kuvvetlendirmek, çürüğe karşı direncin kazanılmasını sağlamak, çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırarak, diş minesini güçlendirip mevcut çürüklerin çürüme hızını azaltabilmektir. Doğru diş fırçalama tekniği, çürük oluşturucu besinlerden uzak durulmasının önemi anlatılmaktadır. Aynı zamanda yapılan flor jel uygulaması ile erken yaşta diş çürümelerinin ve kalıcı diş kayıplarının önüne geçilmesi de en önemli hedefler arasında yer almaktadır. Bu ve benzeri uygulamalarla gelecek nesillerde ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalığı artırarak, önemli bir halk sağlığı sorunu olan diş çürüklerinin daha oluşmadan önce engellenmesi hedeflenmektedir" denildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Flor Vernik Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement