Van'da 'Halk Günü' Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Van'da 'Halk Günü' Toplantıları Devam Ediyor

Van\'da \'Halk Günü\' Toplantıları Devam Ediyor

Van’ın Tuşba Belediyesi tarafından, halkın istek ve dileklerinin iletilmesi amacıyla düzenlenen ‘Halk Günü’ toplantıları devam ediyor.

21.09.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Tuşba Belediyesi tarafından, halkın istek ve dileklerinin iletilmesi amacıyla düzenlenen 'Halk Günü' toplantıları devam ediyor.

Her Cuma günü farklı bir mahallede düzenlenen ve halkın dertlerini, önerilerini ve taleplerini doğrudan başkana iletebilme fırsatı bulduğu 'Halk Günü' nün aralıksız devam ettiğini belirten Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 'Ak Belediyecilik' projesi olan 'Halk Günü' toplantılarında İmar, Zabıta, Fen işleri, Park ve bahçeler gibi birim müdürleri ile meclis üyelerinin katıldığını söyledi. Toplantıda özellikle eleman alımı ile ilgili vatandaşlara açıklamada bulunan Özgökçe, kapatılan İl Özel İdaresi'nden Tuşba Belediyesi'ne yeteri kadar personel atamasının yapıldığını söyledi.

İşsizliği bölgede minimize etmek için 'TUŞMEK' projeleriyle başta dezavantajlı kadın, engelli ve gençlere yönelik meslek edinme ve geliştirme projelerinin Avrupa Birliği (AB) ve bakanlıklar nezdinde değerlendirme sonuçlarını beklediklerini belirten Özgökçe, "İlk kurulduğumuz günden itibaren Proje Koordinasyon Merkezimizi kurduk. Arkadaşlarımıza ne kadar proje çağrısı varsa, oralara projeler hazırlama talimatını verdik. Bunun yanı sıra İş-Kur, Halk Eğitim Merkezi müdürlükleri ile de meslek edindirme kurslarını açacağız. Biz, önce insanlarımıza meslek öğreteceğiz. Herkesin bir mesleği olacak. Belediye olarak, yerel yönetimler olarak belki işçi ve eleman alamıyoruz ancak eleman alımları yapılacak olan bütün iş yerleri ile ilgili eleman yetiştireceğiz. Önce balık tutmayı öğreteceğiz. İnşallah herkes balık tutmasını öğrendikten sonra evine helalinde ekmek götürebilecek" ifadelerini kullandı.

Başkan Özgökçe, vatandaşların park ve bahçeler, imar ve fen işleri gibi sorunlarını alırken, birim müdürleri ise gelen istek ve önerileri tek tek not aldı. Başkan Özgökçe ayrıca vatandaşlardan gelen içme suyu, doğal gaz ve elektrik kesintisi gibi sorunları da ilgili birim müdürlerini telefonla arayarak vatandaşlar adına şikayetleri kurumlara iletti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da 'Halk Günü' Toplantıları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement