Van'da Hdp Binasına Saldırı İddiası Polisi Alarma Geçirdi" - 2 - Son Dakika
Güncel

Van'da Hdp Binasına Saldırı İddiası Polisi Alarma Geçirdi" - 2

Van\'da Hdp Binasına Saldırı İddiası Polisi Alarma Geçirdi" - 2

"Van'da HDP binasına saldırı iddiası polisi alarma geçirdi" haberine ek 4) HDP İL EŞBAŞKANI DİLEKÇİ: PARTİMİZ TEHDİT ALTINDA Van'da HDP il binasına saldırı yapılacağı iddiası üzerine polis önlemler alırken, parti yöneticileri konuyla ilgili açıklama yaptı.

27.07.2015 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Van'da HDP binasına saldırı iddiası polisi alarma geçirdi" haberine ek

4) HDP İL EŞBAŞKANI DİLEKÇİ: PARTİMİZ TEHDİT ALTINDA

Van'da HDP il binasına saldırı yapılacağı iddiası üzerine polis önlemler alırken, parti yöneticileri konuyla ilgili açıklama yaptı. HDP Van il binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve il yöneticileri katıldı. Dilekçi, partilerinin yıllardır tehdit altında olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Sürekli olarak bu saldırılara maruz kaldı. Yüzlerce arkadışımızı kaybettik. Bu saldırılar ile hedef HDP ve demokrasi güçleridir. Son olarak bir internet kafe de yapılan görüşmede HDP'ye saldırı planlandığı ortaya çıkmıştır. Bu konu üzerinde araştırma yaptık. Görüşmeyi yapanan kişinin 24 plakalı beyaz arabaya binip uzaklaştığını tespit ettik. Ancak bu kişinin kimlik bilgileri yok. Görüşülen kişinin kimlik bilgileri elimizde mevcuttur. Elimizde güvenlik kamerası görüntüleri de var. İnternet kafenin bulunduğu kışla yolunda olduğu için sürekli takip edilen bir cadde. Eilimizdeki bilgileri emniyette verdik. Yarında gerekli suç duyurusunda bulunacağız."

Söz konusu görüşmelerin basite alınamayacak kadar kaygı verici bir durum olduğunu kaydeden da Dilekçi, "Bugün MİT'in raporu kamuoya yansıdı. Türkiye de 6 il'de saldırı olabileceği vurgulandı. Bu iller arasında Van yok. Ancak biz Türkye'nin her yerinden bu saldırıların gerçekleşecebileceğini düşünüyoruz. Emniyetin derhal gerekli tebdirleri alması gerekiyor. Bu kişiler HDP ismini söyleyip hedef şaşırtabilirler. Bu soruştarmanın derhal sonuçlanmasını talep ediyoruz. Genel merkezimizde İçişleri Bakanlığı düzeyinde girişimde bulundu ve olayı yakından takip edecek" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Hdp Binasına Saldırı İddiası Polisi Alarma Geçirdi' - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement